Ο Πάολο Μαλντίνι έχει βαλθεί να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ

Ο Πάολο Μαλντίνι έχει βαλθεί να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορώντας επί 23 χρόνια την ίδια φανέλα και έχοντας κατακτήσει 7 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κύπελλο, 5 Τσάμπιονς Λιγκ, 5 Σούπερ Καπ Ευρώπης, άλλα 5 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 2 Διηπειρωτικά και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, ο Πάολο Μαλντίνι έχει εκπληρώσει κάθε όνειρο που θα μπορούσε να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Γεννημένος στις 26 Ιουνίου του 1968, ο γιος του μεγάλου ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια τεχνικού των «ροσονέρι», Τσέζαρε Μαλντίνι, έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών στις 20/01/1985 περνώντας ως αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με την Ουντινέζε, στη θέση του Σέρτζιο Μπατιστίνι. Το βάρος που κουβαλάει κάθε γιος πρώην ποδοσφαιριστή δεν φαίνεται να επηρέασε τον Πάολο. Από την επόμενη σεζόν πήρε φανέλα βασικού στη Μίλαν, την οποία υπερασπίζεται έως σήμερα, μετρώντας συνολικά 613 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα! Αλλες 72 στο Κύπελλο, 159 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 21 σε λοιπές επίσημες αναμετρήσεις συμπληρώνουν τον… μαγικό αριθμό 865, ο οποίος αναλογεί στις εμφανίσεις του Πάολο Μαλντίνι με τη φανέλα της Μίλαν. Πού θα σταματήσει αυτός ο αριθμός; Ούτε ο ίδιος γνωρίζει, καθώς ουκ ολίγες φορές έχει ανακαλέσει την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Νιώθω ακμαίος ακόμα. Εχω πολλές δυνάμεις και μπορώ να συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο. Είχα σκεφτεί να αποσυρθώ. Ομως, αυτοί που δεν αλλάζουν τη γνώμη τους μόνο και μόνο επειδή έχουν δηλώσει κάτι, είναι χαζοί και αφελείς», δηλώνει ο ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο 40άρης Μαλντίνι.

Η Μίλαν έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 3, η οποία από την αρχή της καριέρας του τον συνοδεύει. Ομως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα συμβεί, καθώς ακολουθεί ο 12χρονος γιος του, ο Κριστιάν Μαλντίνι, ο οποίος αγωνίζεται με την παιδική ομάδα των «ροσονέρι» και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων έχει όλα τα φόντα για να διαδεχθεί τον πατέρα του (και τον παππού του), όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή