Στοίχισε η έλλειψη της πείρας

Στοίχισε η έλλειψη της πείρας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «ανάσα» από τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών βρέθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τα κατάφερε, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης πείρας των περισσότερων αθλητριών του. Αφού πέτυχε μεγάλη νίκη στον ημιτελικό του «φάιναλ 4» του Τροπαίου ΛΕΝ επί της ουγγρικής, Ούιπεστ με 13-12 (4-5, 2-2, 4-4, 3-1), στον τελικό αντιμετώπισε την Εκοφίμ Ρόμα και ηττήθη με 9-10 (5-4, 0-2, 3-3, 1-1). Οι αγώνες διεξήχθησαν στην ιταλική πόλη, Πάντοβα, η ομάδα της οποίας, η Πλεμπισίτο, έχασε στον ημιτελικό από την Ρόμα με 12-14. Ετσι, στον τελικό οι τοπικοί οπαδοί υποστήριξαν τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε κοντά στον θρίαμβο. Το παιχνίδι πήγαινε γκολ – γκολ. Προς το τέλος της τρίτης περιόδου η Ρόμα προηγήθηκε 9-7, ο Ολυμπιακός, όμως, ισοφάρισε 4’35” πριν να τελειώσει το παιχνίδι. Η Ρόμα πέτυχε το δέκατο τέρμα της μισό λεπτό αργότερα. Η ήττα αποδίδεται κυρίως στην απειρία των περισσότερων παικτριών, που, ίσως, δεν άντεξαν την πίεση τέτοιου αγώνα. Πάντως, όπως επισήμανε η έφορος, Αλέκα Καλογερά, όλες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Τούτο, άλλωστε, είναι φανερό και από τα δύο αποτελέσματα.

Οι Ντελ Σότο, Τετζαλίδου, Μπίσμπα, Αλούπη, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Μαυρέλου, Γιακάεβα, Βήχου, Μπαλωμενάκη, Κοτσαύτη, Μωραΐτη, Βερύκιου, αποτελούσαν την ομάδα του Ολυμπιακού.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουίπεστ, που νίκησε την Πάντοβα 13-7.

Σειρά παίρνει τώρα η Βουλιαγμένη, που την Παρασκευή και το Σάββατο θα παίξει στην Κατάνια (Ιταλία), στο «φάιναλ 4» του κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στον ημιτελικό θ’ αντιμετωπίσει την ιταλική, Φιορεντίνα. Ο άλλος ημιτελικός είναι, Οριτζόντε Κατάνια – Ούστχαϊστ (Ολλανδία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή