Η βασίλισσα Μόντσα περιμένει τη Ferrari

Η βασίλισσα Μόντσα περιμένει τη Ferrari

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θρυλικό σιρκουί της Μόντσα, ένα από ταχύτερα στον κόσμο, δίνει εκκίνηση στα μονοθέσια της F1 (σήμερα το 1ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών) και μάλιστα πριν ακόμη καταλαγιάσει η σκόνη και οι παρενέργειες, από την απόφαση των κριτών για τον Χάμιλτον, του βελγικού γκραν πρι.

Η McLaren έχει προχωρήσει το θέμα της έφεσης, στο διεθνές δικαστήριο της FIA, κατά της ποινής των «25» που δέχτηκε ο Βρετανός πιλότος και είχε ως αποτέλεσμα να καταλάβει τη δεύτερη θέση στο Σπα. Πάντως, θεωρείται αρκετά δύσκολο να δικαιωθεί η βρετανική ομάδα, καθώς για τέτοιου είδους τιμωρία, δεν υπάρχει δικαίωμα έφεσης από τον κανονισμό.

Στη Μόντσα, ωστόσο, όλα τα βλέμματα θα είναι στα κόκκινα μονοθέσια της Ferrari, αφού αγωνίζονται εντός έδρας και ειδικότερα στον Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός, ο οποίος έχει να κερδίσει από το ισπανικό γκραν πρι, στα μέσα Απριλίου, εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια. «Δεν θα τα παρατήσω, θα παλέψω μέχρι τέλους. Υπάρχουν ακόμα πέντε αγώνες. Η θέση μου δεν είναι ιδανική, αλλά δεν είμαι κάποιος που τα παρατάει εύκολα».

Ο Ράικονεν, εξάλλου, δεν μοιάζει διατεθειμένος να παίξει υποστηρικτικό ρόλο προς τον ομόσταυλό του, Φελίπε Μάσα, παρότι ο Βραζιλιάνος είναι μόλις δύο πόντους πίσω από τον Χάμιλτον. «Θα τα δώσω όλα για να κερδίσω, για την ομάδα και τους οπαδούς. Δεν έχω τίποτα να χάσω, οπότε θα τα δώσω όλα, πηγαίνοντας με τέρμα γκάζι», κατέληξε.

Τις περισσότερες νίκες στη Μόντσα έχει η Ferrari με 17, ενώ την πρωτιά στους οδηγούς ανήκει στον Μίχαελ Σουμάχερ με 5 νίκες. Από τους εν ενεργεία πιλότους, ο Ρούμπενς Μπαρικέλο έχει νικήσει δύο φορές (2002, 2004), ενώ από μία έχουν οι Ντέιβιντ Κούλθαρντ (1997) και Φερνάντο Αλόνσο (2007).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή