Οι Αγγλοι βρήκαν τα νέα ινδάλματά τους

Οι Αγγλοι βρήκαν τα νέα ινδάλματά τους

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως νέοι ήρωες της Αγγλίας αντιμετωπίζονται πλέον από προχθές το βράδυ οι Θίο Γουόλκοτ και Φάμπιο Καπέλο. Ο πρώτος για τα τρία γκολ που πέτυχε στο θριαμβευτικό 4-1 ένα των «λιονταριών» στο Ζάγκρεμπ και ο δεύτερος για το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας που εξουδετέρωσε τα ατού της Κροατίας.

Οι τίτλοι «παιδί-θαύμα» και «Τρίο Γουόλκοτ» έδωσαν τον τόνο του ενθουσιασμού στη χώρα που «τρελαίνεται» με την εθνική της, τόσο γρήγορα όσο απογοητεύεται. Οσο κι αν ο προπονητής του στην Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, προσπαθεί με δηλώσεις του να κρατήσει τον 19χρονο δεξιό μεσοεπιθετικό προσγειωμένο, οι Αγγλοι έχουν αρχίσει τους ύμνους υπέρ του, ξεχνώντας την κριτική που είχαν κάνει στον Σβεν Γκόραν Ερικσον για την επιλογή του να πάρει τον 17χρονο τότε παίκτη στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006.

Τη χαρά των Αγγλων πάντως επισκίασαν τόσο τα επεισόδια μεταξύ Κροατών και Αγγλων οπαδών όσο και τα φαινόμενα ρατσισμού εκ μέρους των Κροατών. Η κροατική αστυνομία συνέλαβε 83 φιλάθλους, κυρίως Κροάτες σε συγκρούσεις αντιπάλων οπαδών που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων και τον ελαφρό άλλων 14. Οι σφοδρότερες συγκρούσεις πάντως ήταν μεταξύ Κροατών χούλιγκαν, πιθανότατα από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Η αγγλική ομοσπονδία πρόκειται να καταγγείλει στη FIFA τις ρατσιστικές ύβρεις σε βάρος του Εμίλ Χέσκι από οπαδούς της Κροατίας στη διάρκεια του αγώνα.

Σε Ισπανία και Ιταλία επικρατεί ικανοποίηση για τις εντός έδρας νίκες επί των Αρμενίων (4-0) και Γεωργιανών (2-0) αντίστοιχα, ενώ ο Γάλλος τεχνικός Ραϊμόν Ντομενέκ κέρδισε λίγο χρόνο με το 2-1 επί της Σερβίας στο Παρίσι και παρά τα συνθήματα «Ντομενέκ παραιτήσου».

Οι Ελβετοί δεν έχουν συνέλθει από το πατατράκ με το Λουξεμβούργο, με τον προπονητή Οτμαρ Χίτζφελντ να υπόσχεται αντεπίθεση δεδομένης της ποιότητας των παικτών του. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι επρόκειτο για μια από τις χειρότερες στιγμές της πλούσιας καριέρας του. Αυτή μόνο τον κρατάει ακόμη στη θέση του, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας.

– Προβλήματα έχει και η Βραζιλία, που έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την ανίσχυρη Βολιβία στον «χειρότερο αγώνα της τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή