Εσβησαν τα φώτα στην αυλαία του Κοσκινιάτη

Εσβησαν τα φώτα στην αυλαία του Κοσκινιάτη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι στιγμές που τα λόγια φαντάζουν φτωχά. Χθες, λίγες ώρες πριν απ’ την έναρξη του νικηφόρου με 3-2 νοκ άουτ αγώνα του κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Διαγόρα στη Ρόδο, ο 25χρονος μέσος των γηπεδούχων Γιάννης Κοσκινιάτης έδινε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από έναν λόφο με το μηχανάκι του. Η αυτοκτονία -που πιθανότατα οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους- του νεαρού ποδοσφαιριστή στην περιοχή Προφήτης Αμός στο Φαληράκι της Ρόδου κρατήθηκε μυστική από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα, προκειμένου να μην κλονιστεί η ψυχολογία τους. Στο ημίχρονο, η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα στους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο της Ρόδου, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «Μπόσκι, Μπόσκι», που ήταν το χαϊδευτικό του. Στο 77΄ και ενώ το σκορ ήταν 2-2, έσβησαν τα φώτα του δημοτικού Σταδίου της Ρόδου, για περίπου 22 λεπτά. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα να μάθουν για την αυτοκτονία του συμπαίκτη τους. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές. Ορισμένοι παίκτες έπεσαν στο έδαφος με λυγμούς και ο προπονητής τους, Παύλος Δερμιτζάκης προσπαθούσε να τους ηρεμήσει για να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Τους ζήτησε δε να παίξουν για τη μνήμη του. Εκείνοι, πριν επαναρχίσει το παιχνίδι, έκαναν έναν κύκλο και φώναξαν το όνομά του.

«Πάγωσε» ο Βαλβέρδε

Στη συνέντευξη Τύπου, ουδείς είχε τη διάθεση να μιλήσει για μπάλα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενημερώθηκε απ’ τους δημοσιογράφους για το τραγικό περιστατικό. «Πάγωσε» και είπε:   «Ολοι είμαστε συνάδελφοι στο ποδόσφαιρο και τέτοιες ώρες δεν γίνεται να ασχολούμαστε με παιχνίδια. Θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήρια όλων». Ο Παύλος Δερμιτζάκης, είπε απ’ την πλευρά του: «Ηταν ένα παιδί από τα σπλάγχνα του Διαγόρα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Πρέπει να τον θυμόμαστε όπως πρέπει», τόνισε. Ο Ηλίας Σαπάνης ήταν ο μόνος από τους ποδοσφαιριστές του Διαγόρα που μπόρεσε να πει δύο λέξεις βουρκωμένος: «Είναι δύσκολες στιγμές. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Φίλε Γιάννη, πιστεύουμε πως ακόμη υπάρχεις εδώ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Νίκη με Κοβάσεβιτς

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός που πήγε στη Ρόδο χωρίς τους τραυματίες, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Στολτίδη, Αντζα, Πατσατζόγλου, Ραούλ Μπράβο και Λεονάρντο, δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του. Προηγήθηκε στο 14΄ με τον Οσκαρ Γκονζάλες. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο 67΄ να χάνουν με 2-1 από γκολ του Τριανταφύλλου (30΄ και 67΄). Κόντρα στο άγχος και την πίεση του χρόνου, ο Ντιόγο ισοφάρισε στο 69΄ και με την επανέναρξη του αγώνα, στο 84΄ ο Κοβάσεβιτς πέτυχε το γκολ της νίκης-πρόκρισης.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Ρούσεφ, Μιλόσκοβιτς, Χρήστου (76΄ Δανάς), Τριανταφύλλου, Φουτσίνι (46΄ Σπαρτάλης), Κορακάκης (87΄ Μπικόφσκι), Τσιάτσιος, Πουλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Αβ. Παπαδόπουλος, Οσκαρ (73΄ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς (55΄ Λέτο), Μενδρινός, Ντουντού, Κοβάσεβιτς, Μήτρογλου (55΄ Ντιόγο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή