Κατέστρεψαν την ανάμνηση της Μάριον Τζόουνς

Κατέστρεψαν την ανάμνηση της Μάριον Τζόουνς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ήταν δύσκολο να επιστρέψω τα μετάλλια, γιατί για μένα δεν ήταν το ζήτημα ουσίας. Ηταν η ανάμνηση. Και αυτή η ανάμνηση θα καταστραφεί». Η σπουδαία Αμερικανίδα αθλήτρια, Μάριον Τζόουνς, που αναγκάστηκε να επιστρέψει τα πέντε (τα τρία ήταν χρυσά) Ολυμπιακά μετάλλια του 2000, επειδή, αν και δεν είχε βρεθεί ντοπαρισμένη, ομολόγησε, πως έπαιρνε φάρμακα από το 1999 ώς το 2001, έκανε την παραπάνω εξομολόγηση στην τηλεοπτική εκπομπή της Οπρα Γουίνφρι.

– Βρέθηκαν τα 300 δείγματα ούρων που είχαν ληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τ’ αποτελέσματά τους, για τα οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) είχε αναφέρει, πως είχαν χαθεί. Από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τονίσθηκε, ότι το μπέρδεμα οφείλεται σ’ επικοινωνιακό πρόβλημα μεταξύ του εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ του Πεκίνου και της ομάδας των ανεξάρτητων παρατηρητών του WADA. Ολα τ’ αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

– Την απαγορευμένη, στον αθλητισμό, διουρητική ουσία μπουμετανίντ, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν «μάσκα» για να καλύψει χρήση άλλου είδους απαγορευμένης ουσίας, είχαν πάρει τουλάχιστον έξι παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Τηλεοπτικός σταθμός του Ντένβερ ανέφερε, ότι τουλάχιστον δέκα παίκτες του αθλήματος έχουν βρεθεί θετικοί σ’ ελέγχους ντόπινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή