Πήρε το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η Καβάλα

Πήρε το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η Καβάλα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «στοιχειωμένη» 14η θέση της Α1 κατηγορίας μπάσκετ βρήκε επιτέλους κάτοχο, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε χθες πιστοποιητικό συμμετοχής στην Καβάλα.

Η ΕΕΑ έλαβε υπ’ όψιν της το έγγραφο από το υπουργείο Ανάπτυξης που παρουσίασε η ομάδα από την Μακεδονία και στο οποίο αναφερόταν πως η ευθύνη της καθυστέρησης βάραινε το υπουργείο. Οπότε, η Καβάλα είχε το δικαίωμα να μετατραπεί σε ΚΑΕ πριν από τις 10 Οκτωβρίου και με το σκεπτικό αυτό της χορηγήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πλέον, η αναμέτρηση της Καβάλας με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη θα διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο, ενώ ο ΕΣΑΚΕ ψάχνει κενές ημερομηνίες για να χωρέσει τα αναβληθέντα παιχνίδια των πρώτων τριών αγωνιστικών. «Εμείς μαζευτήκαμε για να παίξουμε μπάσκετ. Τα πράγματα αρχικά δεν πήγαν τόσο καλά αλλά τελικά δικαιωνόμαστε. Θα ήθελα να επισημάνω, κι αυτό είναι προς τιμήν των παιδιών, ότι δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή την προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί δεν έπαψαν ούτε μια στιγμή να ετοιμάζονται για να παίξουν μπάσκετ. Τώρα πλέον μπαίνουμε σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε το Σάββατο με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη», ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του προπονητή της Καβάλας, Κώστα Πιλαφίδη. Πάντως, η ΕΕΑ απαιτεί από το σωματείο και κάποια ακόμη έγγραφα (όπως το «πόθεν έσχες»), για να κλείσει οριστικά τον φάκελο.

Το χρονικό του πολύκροτου σίριαλ

17/05: Το Πανόραμα κατακτά τη δεύτερη θέση στην A2 και κερδίζει την άνοδό του στην Α1.

29/05: Καβάλα και Πανόραμα σε διαδικασίες συγχώνευσης.

16/07: Η Δάφνη καταγγέλλει στο ΑΣΕΑΔ τις διαδικασίες.

27/08: Η ΕΟΚ έδωσε την έγκριση στην Καβάλα να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1.

09/10: Το ΑΣΕΑΔ απορρίπτει το αίτημα της Δάφνης, κατά της συμμετοχής της Καβάλας στην Α1.

10/10: Η ΕΕΑ δεν χορηγεί πιστοποιητικό στην Καβάλα.

15/10: Δεύτερη απόρριψη της ΕΕΑ στην Καβάλα.

16/10: Ο ΕΣΑΚΕ ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΟΚ.

22/10: Η Καβάλα προσκομίζει στον ΕΣΑΚΕ το έγγραφο που έλειπε από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο αναφέρεται πως η καθυστέρηση έκδοσής του βαρύνει το υπουργείο.

29/10: Η ΕΕΑ χορηγεί στην Καβάλα το πιστοποιητικό και η Α1 θα συνεχιστεί με 14 ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή