Πισω απο τις Καμερες

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοπόρες γυναίκες

Μία ευχή ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, να κάνουν η Πηγή Δεβετζή και η Ρούλα Στρατάκη για τον ελληνικό στίβο: Οι άνδρες αθλητές να σημειώνουν επιτυχίες ανάλογες των γυναικών. Κι έχει δίκιο, αφού τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες σηκώνουν το βάρος των διακρίσεων του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Ν. Α. Κων.

Βρήκαν το πιστοποιητικό

Για όσους ανησυχούσαν για την Καβάλα και το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, πρέπει να… ησύχασαν από χθες, με την οριστικοποίηση της εισόδου της στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά και όποτε να εξασφάλιζε η Καβάλα και… κάθε Καβάλα, το πιστοποιητικό συμμετοχής, θα έπαιζε στο πρωτάθλημα του «μπάτε σκύλοι, αλέστε». Ακόμα και τα Χριστούγεννα… Γ. Β.

Στον αέρα το ασφαλιστικό

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην ΕΟΚ, η αδιάφορη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη να συναντηθεί μαζί της για να λυθεί το ασφαλιστικό θέμα των παικτών που αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία. Γιατί, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί και λόγω της οικονομικής στενότητας που υπάρχει από την ίδια επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία μπάσκετ από την Πολιτεία, τα 5 τελευταία χρόνια, δεν μπορεί ακόμα να υπογραφεί νέα σύμβαση ασφάλισης για την τρέχουσα περίοδο. Γ. Β.

Δεν τους δέχεται

Τρεις φορές, μέχρι τώρα, η ΕΟΚ έχει ζητήσει συνάντηση από τον Ιωαννίδη, αλλά και την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πετραλιά, αλλά επιδεικτικά και ιδιαίτερα ο πρώην προπονητής, δεν δέχεται το προεδρείο της ΕΟΚ, λόγω «φορτωμένου» προγράμματος. Μα καλά, οι παίκτες της Α2, οι διεθνείς και ο ΠΣΑΚ που είχαν εκδώσει 4-5 ανακοινώσεις για το θέμα της ασφάλισης, δεν μιλάνε για τη στάση του… μπασκετανθρώπου; Γ. Β.

Ευθύνες που τους άφησε

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, την άνοιξη το σύνολο του Τύπου δεν φιλοξενούσε κολακευτικά σχόλια για τους Λεντέσμα και Νούνιες. Οταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τους στείλει από εκεί που ήρθαν, όλοι δικαιολόγησαν την απόφαση των υπεύθυνων των Πειραιωτών. Ομως, η εξαιρετική παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το κλίμα υπέρ τους και να αρχίσουν οι αιχμές για τη διοίκηση της ομάδας που δεν τους κράτησε το καλοκαίρι. Γέμισε ο τόπος κατόπιν εορτής προφήτες. Ν. Ν. Γ.

Διορθωτικές κινήσεις

Ολοι όσοι, πάντως, φώναζαν απ’ το καλοκαίρι πως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν και άλλον αμυντικό χαφ, όπως και έναν επιθετικό, δικαιώθηκαν πολύ νωρίς. Και η διοίκηση αποφάσισε, επίσης πολύ νωρίς, να γίνουν τον χειμώνα οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Τώρα, αν ο αμυντικός μέσος που θα αποκτηθεί θα λέγεται Λεντέσμα, ουδείς μπορεί να το πει από τώρα με βεβαιότητα. Ν. Ν. Γ.

Φλερτάρει με τοξοβολία

Σε πολλά αθλήματα φαίνεται ότι έχει εξειδικευτεί μεγαλοπαράγοντας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς για να πάρει το χρίσμα ώστε να διεκδικήσει ξανά την καρέκλα του οι πληροφορίες θέλουν να κατεβαίνει ως υποψήφιος στην τοξοβολία. Βέβαια, ποια είναι η σχέση το με το άθλημα ούτε η… Πυθία δεν θα μπορούσε να το βρει. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε σχέσεις με τον στίβο, μετά πέρασε στο χόκεϊ και τώρα φλερτάρει με την τοξοβολία. Είναι κρίμα, όμως, να χρησιμοποιείται ο αθλητισμός σαν εφαλτήριο για προσωπικές φιλοδοξίες. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή