Αλκαζάρ: η λιγότερο φιλική έδρα για τον Ολυμπιακό

Αλκαζάρ: η λιγότερο φιλική έδρα για τον Ολυμπιακό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύλησαν σχεδόν 22 χρόνια από την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο «Αλκαζάρ» επί της Λάρισας σε αγώνα πρωταθλήματος. Ηταν 22 Φεβρουαρίου του 1987, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει νικηφόρα με 2-1 για τη 19η αγωνιστική της Α΄ Εθνικής. Και τα δύο γκολ των Πειραιωτών είχε πετύχει ο Τάσος Μητρόπουλος (ως συνήθως) με κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο (5΄ και 44΄), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο 90΄ με πέναλτι του Ρένμπεργκ. Σε εκείνο το παιχνίδι, είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά με τη Λάρισα ο Γιάννης Γκαλίτσιος. Πρόκειται για τον πατέρα του Γιώργου Γκαλίτσιου που το καλοκαίρι μετακόμισε απ’ τη Θεσσαλία στον Πειραιά.

Εκτοτε, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τη Λάρισα δύο φορές, αλλά σε αγώνες για το κύπελλο. Αρχικώς, στις 29 Αυγούστου του 2001 με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί και στις 12 Απριλίου του 2006. Πριν από τον υποβιβασμό της στη Β΄ Εθνική, η Λάρισα είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 3-2 στις 26 Μαΐου του 1996. Μετά την επιστροφή στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, στα τρία εντός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό πέτυχε μία νίκη με 2-1 στις 16 Απριλίου του 2006, ενώ στα δύο τελευταία πρωταθλήματα οι αγώνες έληξαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0).

Σήμερα (16.45 απευθείας μετάδοση από τον Αlpha) ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς τους οπαδούς του στο «Αλκαζάρ». Οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» προτίμησαν να μη ζητήσουν εισιτήρια από τη διοίκηση της Λάρισας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοδοξεί να επιστρέψει η ομάδα του στις καλές εμφανίσεις και να αποδείξει στην πράξη πως ήταν εξαίρεση και όχι κανόνας η μη ικανοποιητική παρουσία στον αγώνα με τη Μέταλιστ στην Ουκρανία και τον Λεβαδειακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ενα θετικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει και την ψυχολογία των παικτών του εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Χέρτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή