Δεν έπρεπε να γίνουν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λίγκα αποφάσισε τελικά να διεξαχθούν κανονικά τα ματς της αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο αφού, όπως έλεγαν οι διοικούντες της, πήραν τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις από την αστυνομία. Στη θέση τους, μόνο για αυτό θα ανησυχούσα πάρα πολύ: όσα ζούμε την τελευταία εβδομάδα δείχνουν ότι ο τελευταίος που μπορεί να εγγυηθεί για την τάξη είναι η αστυνομία. Πόσω μάλλον στα γήπεδα, τα οποία από τις μερίδες των εξεγερμένων νεαρών θεωρούνται, εδώ και χρόνια, τόπος για να λύνουν τις διαφορές τους με την αστυνομία.

Το πρόγραμμα έχει τρία-τέσσερα παιγνίδια υψηλού κίνδυνου. Στη Θεσσαλονίκη, αγωνίζονται εντός έδρας και ο ΠΑΟΚ και ο Αρης: στις τάξεις των οργανωμένων και των δύο σωματείων υπάρχουν αρκετοί αριστεριστές – δεν είναι μυστικό. Πέρυσι όταν στην Ξάνθη μια μερίδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με την αστυνομία γιατί προσπαθούσε να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, οι πρωταγωνιστές εκείνων των επεισοδίων για να αποφύγουν συλλήψεις τρύπωσαν στο Πανεπιστήμιο της πόλης – όχι τυχαία στη θαλπωρή του άσυλου τούς περίμεναν και φίλοι. Εκρηκτικά είναι τα πράγματα και στο Αλκαζάρ: η Λάρισα είναι μία από τις επαρχιακές πόλεις που την περασμένη Δευτέρα είχαμε συγκρούσεις αριστεριστών (κυρίως φοιτητών) με την τοπική αστυνομία: οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί.

Ομως, ο πλέον μεγαλύτερος κίνδυνος παραμονεύει στο ΟΑΚΑ. Ο δολοφονημένος νεαρός Αλέξης ήταν οπαδός του ΠΑΟ. Οι ίδιοι οι αυτόπτες μάρτυρες του μοιραίου περιστατικού δηλώνουν ότι το παιδί ήταν οργισμένο γιατί είχε πάει στα Εξάρχεια μετά το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο πόλο κι ο εκνευρισμός του δεν μειώθηκε παρά τη νίκη του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ στην Ξάνθη. Οι οπαδοί του ΠΑΟ στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ εκδήλωσαν τη θλίψη τους για τον χαμένο σύντροφό τους με πανό, κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη το βράδυ. Οι πρακτικές, όμως, των ημερών δείχνουν ότι από την πλευρά τής εξεγερμένης νεολαίας δεν μπορεί να περιμένεις εκφράσεις θλίψης, χωρίς ταυτόχρονη εκδήλωση οργής: το ματς με τον Πανσερραϊκό στο, δύσκολο να αστυνομευθεί ΟΑΚΑ, μπορεί να γίνει τόπος βεντέτας. Οχι τυχαία ο Χενκ Τεν Κάτε αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς με την Ανόρθωση ότι υπήρξε επαφή του προέδρου του ΠΑΟ με τον Ελληνα πρωθυπουργό: ο Ολλανδός δεν κατάφερε να το κρατήσει μυστικό, γιατί έζησε κι αυτός με την αγωνία τού αν θα γίνει το ματς.

Σήμερα ζούμε με την αγωνία τού τι θα γίνει στα ματς. Γι’ αυτό και μόνο η αναβολή της αγωνιστικής ήταν επιβεβλημένη. Κι ας μην γίνει τίποτα σήμερα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή