Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

La Derniere Ηeure

Και η Αυστραλία για το 2018

Η Αυστραλία έχει αποφασίσει να διεκδικήσει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018, όπως και το Βέλγιο σε συνεργασία με την Ολλανδία. Η αυστραλιανή κυβέρνηση εκταμιεύει 21,5 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει την υποψηφιότητα της χώρας. Ελπίζει δε ότι μπορεί να πάει κόντρα στις δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, που εκτιμά ότι η διοργάνωση πρέπει να επιστρέψει στο βόρειο ημισφαίριο μετά το 2010 στη Νότια Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία. «Η Αυστραλία αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο», είχε πει ο Ελβετός παράγοντας κατά τη σύνοδο της FIFA στο Σίδνεϊ. «Είναι λογικό το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 να επιστρέψει στη Γηραιά Ηπειρο». Το Μεξικό, οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ισπανία, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία και το Κατάρ έχουν επίσης δείξει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση.

Εl Μundo

Σούστερ – Προπέτασμα καπνού

Κάποτε τηρούνταν τα προσχήματα. Απολυόταν ένας προπονητής, τοποθετείτο ένας υπηρεσιακός, γινόταν έρευνα αγοράς και τελικά, ύστερα από λίγες μέρες προσλαμβανόταν ο μόνιμος διάδοχος. Αυτά όμως δεν μετρούν πια για τη Ρεάλ. Κάποιοι εκεί είναι καλύτεροι για να συμβουλεύουν τον Δον Κορλεόνε ή την κυβέρνηση της Β. Κορέας. Ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς, μάνι-μάνι. Η άμεση αντικατάσταση του κ. Σούστερ από τον κ. Ράμος δεν ήταν παρά ένα τέλειο προπέτασμα καπνού ώστε να γεμίσουν με αυτό οι ιστοσελίδες και τα λεπτά των ραδιοτηλεοράσεων και να αποφευχθεί η κριτική για τον πρόεδρο της ομάδας από τους οπαδούς. Αν χρειαζόταν μάλιστα να επινοηθεί και κάποια… εισβολή στην Αλβανία, όπως διηγήθηκε ο σκηνοθέτης Μπάρι Λέβινσον σε ταινία με τον Ντάστιν Χόφμαν, θα γινόταν κι αυτό.

Τhe Guardian

Υποστήριξη για Λονδίνο 2012

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρά την οικονομική κρίση, ο ενθουσιασμός του κόσμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 έχει αυξηθεί, χάρη κυρίως στη σπουδαία εμφάνιση της ολυμπιακής αποστολής της Βρετανίας στους αγώνες του Πεκίνου τον περασμένο Αύγουστο. Ανεξάρτητη έρευνα για το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδειξε ότι το 78 τοις εκατό του πληθυσμού δηλώνει «ευχαριστημένο που το Λονδίνο θα οργανώσει τους αγώνες» και πάνω από 75 τοις εκατό ότι «το Λονδίνο θα φιλοξενήσει επιτυχημένους αγώνες». Ωστόσο, μόνο το 30 τοις εκατό εκτιμά ότι η διοργάνωση θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους.

L’Εquipe

Δυνατός Γκατούζο

Δεν απελπίζεται ο Τζενάρο Γκατούζο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του που υπέστη στον αγώνα πρωταθλήματος με την Κατάνια σε χιαστό του δεξιού του ποδιού. «Το παίρνω αυτό σαν μια νέα πρόκληση, μια καινούργια μάχη που πρέπει να κερδίσω. Εχω ήδη κερδίσει πολλές, θα κερδίσω κι αυτήν», δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση. «Πιστεύω ότι είμαι ακόμη ικανός να ξαναβρώ τη φόρμα μου. Πάντα έλεγα πως στη ζωή δεν υπάρχουν άσχημα πράγματα, γι’ αυτό δεν πρέπει να απελπιζόμαστε». Ο διεθνής Ιταλός μεσοαμυντικός βρέθηκε στην Αμβέρσα για να συμβουλευθεί τον ειδικό σε τέτοιους τραυματισμούς γιατρό Μαρκ Μέρτενς, θα χειρουργηθεί στις 19 Δεκεμβρίου και αναμένεται να χάσει την υπόλοιπη ποδοσφαιρική χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή