«Εσβησε» 26χρονη Ολυμπιονίκης

«Εσβησε» 26χρονη Ολυμπιονίκης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναυδο έχει αφήσει τον κόσμο του αθλητισμού η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της Πολωνέζας Καμίλα Σκολιμόφσκα, «χρυσής» Ολυμπιονίκου του Σίδνεϊ, το 2000, στη σφυροβολία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου βρισκόταν για προετοιμασία. Η ηλικίας 26 ετών και 107 ημερών (είχε γεννηθεί στις 4 Νοεμβρίου του 1982) πρωταθλήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης και κατέρρευσε στο γυμναστήριο. Διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες. Οι πρώτες εκτιμήσεις «μιλούν» για καρδιακή προσβολή, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία. Κατά πληροφορίες από την Πολωνία, έπασχε από χρόνιο πρόβλημα στους πνεύμονες, που της προκάλεσε πνευμονικό οίδημα. Η Σκολιμόφσκα, μετά τη νίκη στο Σίδνεϊ σε ηλικία 17 ετών και 331 ημερών, δεν κατόρθωσε να πάρει ξανά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ηταν, πάντως, 2η στο πρωτάθλημα Ευρώπης το 2002 και 3η το 2006, 5η στους Ολυμπιακούς της Αθήνας (στο Πεκίνο έμεινε εκτός τελικού), ενώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών κατετάγη 4η το 2001, 8η το 2003, 7η το 2005 και 4η το 2007. Είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στις κορασίδες το 1999 και Ευρώπης στις νεάνιδες το 1997, σε ηλικία… 14 ετών και 264 ημερών!

Αυτοκτόνησε ο Γουίτμαρς

Υπήρξε, όμως, και άλλο σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ο Αμερικάνος Μάικ Γουίτμαρς, που το 1996 στην Ατλάντα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ, έβαλε τέλος στη ζωή του την Τετάρτη. Ο 46χρονος Ολυμπιονίκης βρέθηκε νεκρός στο γκαράζ ενός φίλου του στην Καλιφόρνια. Η νεκροψία έδειξε ότι αυτοκτόνησε με μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο εισέπνευσε από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου. Στην Ατλάντα πήρε το μετάλλιο, με συμπαίκτη τον Μάικ Ντοντ. Υπήρξε επαγγελματίας μπασκετμπολίστας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή