Οταν ξέρεις τι κάνεις…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διήμερο των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, παρακολουθώντας κανείς τα παιχνίδια διαπίστωνε εύκολα ότι οι ομάδες που διεκδικούν σχεδόν κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη διοργάνωση εμφανίστηκαν τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν στην οποία ήταν όταν ξεκίνησε η σεζόν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μιλάνο απέναντι στην Ιντερ έκανε μια αληθινή επίδειξη προσωπικότητας κυκλοφορώντας την μπάλα χωρίς προβλήματα. Η Τσέλσι κέρδισε τη Γιούβε με ένα γκολ του Ντρογκμπά, που ήταν ντεφορμέ καιρό τώρα και δείχνει να ξυπνάει την κατάλληλη στιγμή. Η Λίβερπουλ πήγε και κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, η Μπάγερν Μονάχου έκανε απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το καλύτερο φετινό της ματς, η Μπαρτσελόνα έφερε στα ίσια, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, το δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιόν.

Οι τέσσερις από τις ομάδες αυτές (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα) ήταν και πέρυσι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η πρωταθλήτρια Γερμανίας ήταν στα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA: για όλες, εύκολα μπορείς να πεις ότι γνωρίζοντας την ιδιαίτερη λογική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, άρχισαν να ανεβάζουν στροφές τη στιγμή που αυτό επιβάλλεται. Ολες αυτές οι ομάδες αυτόν τον καιρό βασίζονται στους βασικούς τους παίκτες – δεν έχουν απώλειες και βλέπουν τους παίκτες τους να επιστρέφουν σε καλή κατάσταση: ο Ρονάλντο τώρα βρίσκει τη φόρμα του, το ίδιο κι ο Ριμπερί. Ο Τζέραρντ θα είναι 100% εντάξει την άνοιξη, η Τσέλσι μετά τον Ντρογκμπά, περιμένει και τον Εσιέν.

Αυτού του τύπου ο προγραμματισμός στην περίπτωση των ελληνικών ομάδων, π. χ., μόνο κάτι δεδομένο δεν είναι: οι πιο πολλές στο πέρασμα των μηνών μέσα στη σεζόν χάνουν παίκτες, δεν εξελίσσουν το παιχνίδι τους, γίνονται χειρότερες!

Πέρυσι ο Ολυμπιακός πήγε τέτοιο καιρό να παίξει με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριζ έχοντας στη σύνθεσή του από τους δέκα παίκτες που είχε αποκτήσει το καλοκαίρι μόνο δύο: τον Λεντέσμα και τον Κοβάσεβιτς. Του έλειπαν, εξαιτίας τραυματισμών κυρίως, ο Ραούλ Μπράβο, ο Γκαλέτι, ο Λούα Λούα, ο Νούνιες, ο Αρτσούμπι, ο Ντομί και δεν είχαν ακόμα καλά καλά ενσωματωθεί ο Λεονάρντο και ο Μπελούτσι. Φέτος πήγε στη Γαλλία να παίξει με τη Σεντ Ετιέν χωρίς τους τραυματίες Μπελούτσι, Γκαλέτι και Ντομί, χωρίς μάλιστα η χρονιά του να είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη, αφού ο πρωταθλητής δεν αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιθέτως, ο ΠΑΟ, που έχει στο τιμόνι του τον Χενκ Τεν Κάτε που τις δυσκολίες της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης τις γνωρίζει, στη Μαδρίτη δεν είχε ούτε έναν απόντα. Γεγονός σίγουρα όχι τυχαίο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή