Πισω απο τις καμερες

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορά στα… κουκιά

Αν έχει ένα πλεονέκτημα αύριο ο Παναθηναϊκός για να ισορροπήσει τη δύναμη που παίρνει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη από τους οπαδούς του, αυτό είναι το μεγάλο βάθος πάγκου που διαθέτει. Για τους γηπεδούχους τα κουκιά είναι μετρημένα, ενώ ο Τεν Κάτε έχει τη δυνατότητα να φρεσκάρει πολύ την ομάδα του, χωρίς (θεωρητικά) να χάσει την ισχύ και τη συνοχή της. Κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για την εξέλιξη του ντέρμπι, με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες είναι καταπονημένες από δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Χρ. Κ.

Με άλλον τα έχασαν

Τον Καραγκούνη τον ήξεραν οι Ισπανοί και δεν ξαφνιάστηκαν και τόσο με τη «φωτοβολίδα» του που άνοιξε το σκορ. Αυτός που τους εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο Μάντζιος. Τόσο η φάση με το τακουνάκι που έκανε στο 0-0 του αγώνα, όσο και η εκπληκτική του ενέργεια στο 63΄ όταν άδειασε δύο παίκτες και παραλίγο να κάνει το 0-2, τους άφησε άφωνους. Αφωνους τρόπος του λέγειν, δηλαδή, γιατί αν ακούγατε τους Ισπανούς σπίκερ με πόσα θαυμαστικά περιέγραφαν αυτές τις δύο φάσεις (κυρίως τη δεύτερη), θα καταλαβαίνατε πόσο μεγάλη αίσθηση προξένησε η εμφάνιση του Μάντζιου. Χρ. Κ.

Τα εύκολα δύσκολα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιθετικός με την τεχνική του Μάντζιου (φωτ.) δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Οταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του, είναι ικανός να την κολλήσει πάνω του και να την κρύψει. Ενα ελάττωμα έχει, όμως. Κάνει τα δύσκολα και πνίγεται στα εύκολα. Μπορεί να φτιάξει από το τίποτα μια μεγάλη φάση, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν είναι τόσο εύστοχος όσο θα έπρεπε να είναι ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού. Η φάση που έχασε το γκολ στο 0-1 είναι χαρακτηριστική και φωτογραφίζει σε δέκατα του δευτερολέπτου όλη την καριέρα του. Εκανε το απίστευτο κι έχασε το τετ α τετ, σε μια φάση που αν έμπαινε γκολ, θα ήταν ένα από τα καλύτερα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αν όχι το καλύτερο. Χρ. Κ.

Νέα ηγεσία, νέα τακτική

Πριν από τις εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κάθε φορά που είχε εκδήλωση μια ομοσπονδία, συγκεντρώνονταν οι περισσότεροι από τους παράγοντες του αθλητισμού, καθώς υπήρχε και… προεκλογική εκστρατεία. Η νέα ηγεσία της ΕΟΕ μας έδειξε ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στις καρέκλες. Ετσι, σε εκδήλωση της γυμναστικής ήταν παρόντες ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και άλλα μέλη της Ολομέλειας. Την επόμενη ημέρα παρακολούθησαν, στο Ελληνικό, το κύπελλο κανό καγιάκ. Στο παρελθόν, σπανίως η ηγεσία του Ολυμπιακού Κινήματος στήριζε με την παρουσία της ανάλογες προσπάθειες ομοσπονδιών. Σπυρ. Σπαν.

Τα τρις εξαμαρτείν

Ο Καλαφατάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη, πριν από τέσσερις μήνες περίπου, με τις καλύτερες προθέσεις απέναντι στον Δρόσο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Πίστευε, προφανώς, ότι τίποτα δεν θα «χαλούσε» στην πορεία, αλλά διαψεύστηκε πολύ σύντομα και αφού είχε προλάβει να οδηγήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε σίγουρες θέσεις της βαθμολογίας της Α1 για να μην κινδυνέψει. Ο Δρόσος, όμως, λόγω του προβλήματος υγείας του, δεν πρόκοψε μετά την ΑΕΚ ούτε στον ΠΑΟΚ. Βάζει, όμως, κανείς στοίχημα ότι την επόμενη περίοδο δεν θα αναλάβει τις τύχες άλλης ομάδας στην Α1 και ταυτόχρονα δεν θα βρεθεί πρόεδρος του ερασιτεχνικού συλλόγου που θα του αναθέσει την ΚΑΕ; Γ. Β.

Μπασκετικός Ζαγοράκης

Και κάτι ακόμα για τη νέα «κατρακύλα» που πήρε ο ΠΑΟΚ και στη φετινή περίοδο, αλλά χωρίς να κινδυνέψει ακόμα και με υποβιβασμό, όπως στην περσινή περίοδο. Ενας άλλος… Ζαγοράκης ή δύο και τρεις μαζί από τον χώρο του μπάσκετ του ΠΑΟΚ δεν υπήρχαν για να πάρουν τα ηνία της ομάδας από τον Γαλατσόπουλο; Γ. Β.

Ο ίδιος ξέρει καλύτερα

Ηδη η περίπτωση του Γκιόργκι Σερμαντίνι έχει αρχίσει να απασχολεί αρκετές ελληνικές ομάδες. Ο νεαρός Γεωργιανός σέντερ του Παναθηναϊκού δύσκολα και τη νέα χρονιά θα βρει σταθερή θέση στο ρόστερ των «πρασίνων», γεγονός που έχει οδηγήσει τους προπονητές κάποιων συλλόγων (όπως ο Πανιώνιος, το Μαρούσι κ. ά.) να τον σημειώσουν στο μπλοκάκι τους σε περίπτωση που φύγει ως δανεικός. Ομως, ο Ομπράντοβιτς, όπως έκανε φέτος με τον Βεργίνη, προτιμά να έχει στα χέρια του τους νέους παίκτες και να τους προετοιμάζει ο ίδιος μέσα από τις προπονήσεις, καθώς πιστεύει πως έτσι βελτιώνονται περισσότερο. Σ. Δ.

Ζητούνται κριτήρια

Σε πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης διεξάγεται χειμερινό κύπελλο ρίψεων. Στην Ελλάδα, όπου οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν, τίποτα. Ετσι, οι ρίπτες, πλην των σφαιροβόλων που έχουν αγώνες στον κλειστό στίβο, μένουν ανενεργοί επί 6-7 μήνες. Σε λίγο καιρό θα διεξαχθεί το χειμερινό ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν κάποιοι, χωρίς να γνωρίζουμε με σαφήνεια σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Με ποιο κριτήριο θα γίνει η επιλογή τους; Μήπως με βάση τα όσα πουν οι προπονητές, έπειτα από κάποιο μη κανονικό αγωνιστικό τεστ; Οπως, δηλαδή, αποφασίστηκε πέρυσι να πάει στο Πεκίνο για τα 400 μ. με εμπόδια η Φανή Χαλκιά, αντί της Χριστίνας Χατζή (φωτ.); Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή