Αποκλεισμός – σοκ της Λάρισας στην Ευρώπη από την ισλανδική Ρέικιαβικ

Αποκλεισμός – σοκ της Λάρισας στην Ευρώπη από την ισλανδική Ρέικιαβικ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που ζήτησε από τους παίκτες της Λάρισας ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ. Οι Θεσσαλοί, αν και έδειξαν καλύτεροι από τους Ισλανδούς (πολλοί από τους οποίους είναι ερασιτέχνες), δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν. Το τελικό 1-1 δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Cup στην ΚΡ Ρέικιαβικ και ουσιαστικά επιβεβαίωσε εκείνο που πίστευαν οι περισσότεροι, ότι η πρόκριση χάθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Ισλανδία.

Το ξεκίνημα του αγώνα, όμως, δεν έδινε σε κανένα το δικαίωμα να προβλέψει την τελική κατάληξη. Η Λάρισα χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να περιορίσει τη Ρέικιαβικ σε παθητικό ρόλο. Η φάση του 9ου λεπτού, όταν οι Σίμιτς και Τουάμα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μάγκνιουσον, ήταν ουσιαστικά το σύνθημα της απόλυτης κυριαρχίας των Θεσσαλών. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα πλησίαζαν την αντίπαλη εστία, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων βγήκε νικητής στις μονομαχίες που είχε με τους Σίμιτς, Τουάμα και Τσίγκα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τους Θεσσαλούς με τον Μετίν, ο οποίος αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει στο 23ο λεπτό, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Τσίγκας ήταν πιο προσεκτικός και κατάφερε να ανοίξει το σκορ ως επιστέγασμα μιας εξαιρετικής προσπάθειας των γηπεδούχων. Ο σκόρερ των «βυσσινί» πλησίασε στο δεύτερο γκολ δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα σώματα των αντιπάλων.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ισλανδοί κατάφεραν να πλησιάσουν στην εστία του Μάλαρτζ, όμως ο Χάουκσον από εξαιρετική θέση απογοήτευσε τους συμπαίκτες του. Κι ενώ όλοι περίμεναν η Λάρισα να συνεχίσει την κυριαρχία της, οι Ισλανδοί εμφανίστηκαν αισθητά βελτιωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία κι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους. Σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις κατάφεραν μάλιστα να σκοράρουν στο 74ο λεπτό με τον Σίγκουρντσον και ουσιαστικά να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρτζ, Νταμπίζας, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Μπουκουβάλας, Βλασόπουλος (76΄ Σιατραβάνης), Τουάμα (83΄ Μίλερ), Μετίν, Σίμιτς (69΄ Λαμπρόπουλος), Ρομέου, Τσίγκας.

ΚΡ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ: Μάγκνιουσον, Σίγκουρντσον Γ.,Ρούτχερς, Γκουντγιόνσον, Σαέβαρσον, Φριντγκέιρσον, Χάουκσον, Σίγκουρντσον Μ. (86΄ Γκούναρσον), Ντιόγκο, Μπενέντικτσον (46΄ Τακεφούσα), Γιόνσον (86΄ Γιόχανσον).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή