Οι «Τζόλε της Ρούμελης» είναι καλοί για τα φιλικά

Οι «Τζόλε της Ρούμελης» είναι καλοί για τα φιλικά

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από δεκαπέντε μέρες, αν διάβαζε κανείς τις αθλητικές εφημερίδες και τις ανταποκρίσεις των ρεπόρτερ που παρακολουθούσαν την προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία, θα πίστευε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ανακάλυψαν στο πρόσωπο των νεαρών Αρη Σοϊλέδη και Γιώργου Νικλιτσιώτη τους διαδόχους του μακαρίτη Τζορτζ Μπεστ! Οι δύο μικροί τα πήγαιναν τόσο καλά στην προετοιμασία ώστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι αρκεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους για να λύσει ο Ολυμπιακός όλα του τα προβλήματα χωρίς να χρειαστεί μεταγραφές. Μόνο που η προετοιμασία ολοκληρώθηκε κι έκτοτε οι διθύραμβοι σταμάτησαν. Στο πρώτο επίσημο ματς, στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν, οι δύο δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Σήμερα ο μεν Νικλιτσιώτης είναι ήδη εκτός αποστολής, ο δε Σοϊλέδης έχει κάποιες ελπίδες να παίξει ελάχιστα λεπτά, αν ο Τιμούρ Κετσπάγια θελήσει να του δώσει λίγο χρόνο συμμετοχής. Σίγουρα, πάντως, (και παρά το καθησυχαστικό 2-0 του πρώτου αγώνα) η ενδεκάδα δεν ξεκινάει από αυτόν.

Ηταν υπερβολικά τα κολακευτικά σχόλια των ρεπόρτερ για την απόδοση των δύο μικρών. Οχι γιατί όντως οι δυο τους έκαναν αξιέπαινα πράγματα στα φιλικά ματς του Ολυμπιακού στην Ολλανδία. Απλά κανείς δεν θυμήθηκε να επισημάνει ότι οι δύο νεαροί ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού αφού προηγουμένως είχαν παίξει επτά ματς τον Ιούλιο με τη μεσογειακή ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Οι δυο τους δεν πήραν μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Κετσπάγια και συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού μόνο όταν αυτοί γύρισαν από την Αυστρία με τα πόδια βαριά και τα πνευμόνια κουρασμένα. Οι δύο μικροί μπήκαν στην προετοιμασία έχοντας στα πόδια τους κανονικό ρυθμό αγώνων, καθώς η ομάδα του Νιόπλια στους Μεσογειακούς προκρίθηκε από τον όμιλό της κι έφτασε ένα βήμα από τα ημιτελικά: οι δύο στην Ολλανδία πετούσαν γιατί δεν ήταν σφιγμένοι από τις προπονήσεις όπως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι που στην Αυστρία έτρεχαν στα βουνά! Οι κρίσεις που συνόδευαν τους μικρούς θα έπρεπε γι’ αυτόν κυρίως τον λόγο να είναι πολύ προσεκτικές και το λέω όχι γιατί θέλω να μειώσω τα εξαιρετικά τους παιχνίδια, αλλά γιατί στον Ολυμπιακό οι υπερβολές είναι κανόνας κι έχουν καταστρέψει και πολύ κόσμο. Ομως, δυστυχώς, το καλοκαίρι κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του τέτοιες λεπτομέρειες.

Το ίδιο προσεκτικές πρέπει να είναι οι κρίσεις που συνοδεύουν κι έναν άλλο ταλαντούχο μικρό, τον μόλις 21 χρόνων Κώστα Μήτρογλου. Και πέρυσι το καλοκαίρι, στην προετοιμασία του Ερνέστο Βαλβέρδε ο Μήτρογλου ήταν σε καταπληκτική κατάσταση και όχι τυχαία ανέλαβε να εκτελέσει εκείνο το πέναλτι στην Κύπρο κόντρα στην Ανόρθωση: ανέλαβε την ευθύνη, όχι γιατί είναι τρελός ή ψώνιο, αλλά γιατί ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Ο Μήτρογλου στο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό έχει δείξει ότι ο πιο μεγάλος του αντίπαλος είναι το άγχος του! Τα καλοκαίρια που νιώθει ότι δεν κρίνεται πετάει, το φθινόπωρο, όταν η προσμονή του Καραϊσκάκη είναι τεράστια και οι απαιτήσεις ιδιαίτερες, ο μικρός διαλύεται από την ευθύνη.

Απόψε ο Ολυμπιακός παίζει ένα διαδικαστικό ματς με τους φιλότιμους Σλοβάκους. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το ότι οι μικροί του δεν θα ξεκινήσουν δείχνει ότι του χρειάζονται μια-δυο μεταγραφές ακόμα. Καλοί είναι οι «νέοι Τζόλε της Ρούμελης», αλλά ακόμη καλύτερο να μη χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή