ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BBC

O Φιζικέλα κοντά στη Φεράρι

Ο Τζανκάρλο ετοιμάζεται για μια προσωρινή μετακίνησή του στη Φεράρι εν όψει του γκραν πρι της Ιταλίας την επόμενη εβδομάδα. Η επιβεβαίωση της μεταγραφής του οδηγού της Φορς Ιντια αναμένεται να γίνει την Τρίτη, όπως είπε στο BBC πηγή κοντά στη Φεράρι. «Περιμένουμε να γίνει κάτι εντός των επόμενων 24 ωρών πιθανότατα», δήλωσε στο ραδιόφωνο ο εμπορικός διευθυντής της Φορς Ιντια, Ιαν Φίλιπς. Ο Φιζικέλα θα αντικαταστήσει τον Λούκα Μπαντόερ, που δεν τα καταφέρνει ως αναπληρωματικός του τραυματία Φελίπε Μάσα. Μετά τη μη επάνοδο του Μίχαελ Σουμάχερ, ο Μπαντόερ έχει απογοητεύσει στη θέση του Μάσα και η υπομονή της Φεράρι έχει εξαντληθεί. Ετσι, αναμένεται να οριστικοποιήσει την προσωρινή μετακίνηση του Ιταλού Φιζικέλα για την κούρσα στην Ιταλία στις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς και αυτές στη Σιγκαπούρη, στην Ιαπωνία και στη Βραζιλία, που απομένουν έως τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

SΡΟRΤ.ΕS

Μπάρτσα γεμάτη κίνητρο

Στην Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ το κίνητρο χάθηκε με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Λέγεται ότι όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είπε με χαρά ότι «αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στον Μέσι». Η θεωρία του Πεπ είναι ότι ο Αργεντινός χρειάζεται διαρκώς νέους στόχους και η παρουσία του Ρονάλντο στο ισπανικό πρωτάθλημα θα κάνει τον Μέσι να δείξει σε κάθε παιχνίδι του πλέον ότι αυτός είναι ο καλύτερος, κάτι που είναι ξεκάθαρο. Αλλος τρόπος παροχής κινήτρου είναι η εξήγηση στους παίκτες τού τι σημαίνει κάθε παιχνίδι, κάθε τελικός, κάθε τίτλος. Πριν παίξει η Μπάρτσα με τη Σαχτάρ στο Μονακό, ο κ. Γκουαρδιόλα εξήγησε στην ομάδα ότι βρισκόταν προ μιας ιστορικής ευκαιρίας που πιθανόν να μην ξανατύχει ποτέ σε αυτήν.

LΑ RΕΡUΒΒLΙCΑ

Εισαγωγές στην Αυστραλία

Ο αυστραλιανός αθλητισμός είναι έτοιμος για ψώνια από το εξωτερικό. Ο νέος νόμος της χώρας περί μεταναστών θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς να αποκτούν την αυστραλιανή υπηκοότητα μέσα σε δύο και όχι τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, θα αρκεί για να βγάλει κανείς διαβατήριο να διαμένει στην Αυστραλία για μόνο έξι μήνες τον χρόνο, άρα αν είναι αθλητής στίβου, για παράδειγμα, μπορεί να μένει όταν δεν θα έχει αγώνες. Ετσι μπορεί η Αυστραλία να ενισχυθεί σημαντικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012. Από τους πρώτους που θα κάνουν χρήση της νέας νομοθεσίας αναμένεται να είναι η αθλήτρια του πατινάζ Τατιάνα Μποροντούλινα. Η Ρωσίδα θα μπορεί να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ του χρόνου. Σειρά θα πάρουν οι τενίστριες Γιαρμίλα Γκροτ από τη Σλοβακία και Αναστάζια Ροντιόνοβα από τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή