Παγκόσμιο κωπηλασίας με τρία ελληνικά μετάλλια

Παγκόσμιο κωπηλασίας με τρία ελληνικά μετάλλια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή αξία για τον ελληνικό αθλητισμό θεωρείται η κωπηλασία. Τα τρία μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο) που κατέκτησαν τα πληρώματά μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου πρώτευσαν στο διπλό σκιφ, ο Βασίλης Πολύμερος πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο μονό και οι Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλα το χάλκινο στη δίκωπο. «Ηταν κάτι που δεν το περιμέναμε, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ηταν μόλις η τρίτη κούρσα που κάναμε μαζί και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά», δήλωσαν οι πρωταθλήτριες κόσμου.

Μέσα στα μεγάλα ονόματα της κωπηλασίας παραμένει ο Βασίλης Πολύμερος. «Δεν ήταν η καλύτερή μου κούρσα. Ενα ασημένιο μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά έχω συνηθίσει να βρίσκομαι πάντα κοντά στους αντιπάλους μου. Μένοντας πίσω έδωσα το δικαίωμα στον Γκραντ να πάρει ψυχολογικό προβάδισμα. Οταν άρχισα να ανεβάζω, είχα ένα βύθισμα του κουπιού με αποτέλεσμα να χάσω τον ρυθμό μου», υπογράμμισε ο Ολυμπιονίκης.

Την… καλή αρχή για τις διακρίσεις έκαναν το Σάββατο οι δίδυμοι Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλα με το χάλκινο μετάλλιο. «Ξέραμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι 15-20 κιλά βαρύτεροι, άρα και πολύ πιο δυνατοί, θέλαμε να κάνουμε μια γρήγοροι εκκίνηση και να πάρουμε προβάδισμα και κάποια απόσταση. Πετύχαμε την έκπληξη. Είναι δύσκολο να καταφέρνεις κάτι τέτοιο φεύγοντας από μια ελαφριά κατηγορία, όπως το διπλό σκιφ και να πρέπει να αντιμετωπίσεις πολύ πιο δυνατούς αθλητές. Πρώτη φορά αγωνιστήκαμε σε αυτή την κατηγορία και πήραμε μετάλλιο. Το καλό είναι ότι μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε χωρίς να έχουμε τον περιορισμό του βάρους και να πάμε καλύτερα στη συνέχεια», δήλωσαν, μετά την επιτυχία τους, τα δύο αδέλφια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή