Στο εδώλιο ο οπαδός και το… Καυταντζόγλειο

Στο εδώλιο ο οπαδός και το… Καυταντζόγλειο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται αύριο ο αρνητικός πρωταγωνιστής της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος,  που ήταν οπαδός του Ηρακλή, ο οποίος, ενώ είχε αρχίσει ο αγώνας με τον Αρη, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, στάθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Μιχάλη Σηφάκη και αφού του είπε πρόσωπο με πρόσωπο όσα… είχε να του πει, τον αποχαιρέτησε με ένα χαστούκι, προκαλώντας τη διακοπή του παιχνιδιού για περίπου 50 λεπτά.

Ο συγκεκριμένος οπαδός, που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, έχει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου και της βιαιοπραγίας, θα δικαστεί όμως με τον νέο τροποποιημένο νόμο, που σε αντίθεση με τον παλιό, δεν οδηγεί τον καταδικασμένο για αδικήματα βίας στα γήπεδα απευθείας στη φυλακή, αλλά δίνει την ευχέρεια στον δικαστή -εφόσον το κρίνει- να χορηγεί είτε αναστολή εκτέλεσης της ποινής είτε να την μετατρέπει σε χρηματική, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Πάντως, όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο Καυταντζόγλειο έφεραν στην επιφάνεια μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το χρόνιο πρόβλημα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. Ειδικά, για τον Ηρακλή τα ζητήματα είναι δύο:

Πρώτον, η ασφάλεια του Καυταντζογλείου: το συγκεκριμένο γήπεδο θεωρείται, λόγω της απουσίας κιγκλιδωμάτων, ίσως το λιγότερο ασφαλές και γι’ αυτό έχει γίνει συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ και του υφυπουργείου Αθλητισμού να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα στα δύο πέταλα και πλεξιγκλάς στις υπόλοιπες θύρες. Μέχρι τότε, όμως;

Από την ΕΠΟ έλεγαν χθες ότι αν επαναληφθεί αυτή η εικόνα, η επιτροπή αδειοδότησης θα κηρύξει το γήπεδο ακατάλληλο.

Δεύτερον, ο πειθαρχικός κώδικας έχει αλλάξει και δίνει τη δυνατότητα στην πειθαρχική επιτροπή να επιβάλει, αν κρίνει τα επεισόδια «εκτεταμένα», ποινή μιας αγωνιστικής «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς να απαιτείται ο Ηρακλής να είναι υπότροπος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο με επιστολές προς του υπουργείο Εσωτερικών η Λίγκα ζητούσε την πλήρη απομάκρυνση της αστυνομίας από τα γήπεδα, προκειμένου να απαλλαγεί από το 10% που καταβάλλει στην αστυνομία από τις τηλεοπτικές συμβάσεις για την παρουσία της σε αυτά.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι από φέτος πριν από κάθε αγώνα γίνονται συσκέψεις με τους υπεύθυνους ασφαλείας κάθε ΠΑΕ, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα μέτρα δεν ήταν επαρκή. Ο διαιτητής Γ. Δαλούκας τήρησε το γράμμα του κανονισμού που δεν βάζει όριο στον χρόνο διακοπής του αγώνα και συνέχισε το παιχνίδι όταν πήρε εγγυήσεις από την αστυνομία, ενώ ΠΣΑΠ χθες έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον Σηφάκη για τη στάση που κράτησε, προστατεύοντας την εικόνα του ποδοσφαίρου, αλλά και τη δική του, αφού σε περίπτωση βιαιοπραγίας θα τιμωρούνταν, βάσει κανονισμού ακόμη κι αν βρισκόταν σε άμυνα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή