«Στο τένις μπορεί να με νικήσει ο Κλέιζα…

«Στο τένις μπορεί να με νικήσει ο Κλέιζα…

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδια αφετηρία, ίδιοι στόχοι, αλλά σίγουρα διαφορετική κατάληξη, αφού η πρώτη θέση, ως γνωστόν, χωρά μόνο έναν.

Οι ομάδες μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, έκαναν χθες την πρώτη συγκέντρωση για την έναρξη της προετοιμασίας τους, μέτρησαν αμφότεροι τα νέα πρόσωπα των παικτών που αποκτήθηκαν, έκαναν τις καθιερωμένες προγραμματικές δηλώσεις τους και άρχισαν το πρώτο… τρέξιμο για την περίφημη ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασής τους.

Η διαφορά που υπήρχε στις πρεμιέρες των «αιωνίων», την πρώτη ημέρα του φθινοπώρου, ήταν στις δηλώσεις που έγιναν, αφού στον μεν Παναθηναϊκό, η κατάκτηση του περσινού τριπλ κράουν έχει φέρει τους «πράσινους» σε θέση ισχύος, στους δε «ερυθρόλευκους» η διεκδίκηση του τίτλου -τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα- και στην προσεχή περίοδο, τους αναγκάζει να κρατούν χαμηλούς τόνους.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στον Παναθηναϊκό, ήταν ο πρώτος που ανέλαβε να απαντήσει στον συμπατριώτη του, Λίνας Κλέιζα και στη δήλωση «θέλω να νικήσω τον Σάρας» που έκανε αυτός, όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Απών ο Ομπράντοβιτς

«Στο τένις μπορεί να με νικήσει, στο μπάσκετ πρέπει να μας κερδίσει όλους» απάντησε ο Γιασικεβίτσιους για λογαριασμό των περσινών πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας και από τους οποίους απουσίασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λόγω της συμμετοχής του στο σεμινάριο διαιτησίας που διοργανώνει η Ευρωλίγκα, στη Βαρκελώνη.

Η περσινή, απόλυτη επιτυχία του Παναθηναϊκού, αποτελεί την ακριβέστερη «πυξίδα» για τους στόχους και της επόμενης περιόδου, αλλά όπως τόνισε πολύ σωστά ο συνεργάτης του Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης «και το 2007 είχαμε πάρει τα τρία Κύπελλα και διδαχτήκαμε από το τι συνέβη το 2008. Κίνητρό μας είναι να κερδίζουμε. Δεν γίνεται να επαναπαυθείς. Καλό το τριπλ κράουν, αλλά είναι παρελθόν».

Στην πρεμιέρα της «πράσινης» προετοιμασίας (7 παίκτες), παρουσιάστηκε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης για πρώτη φορά με πολιτικά ρούχα, ύστερα από 18 χρόνια και αφού έχει ολοκληρώσει την καριέρα του, αλλά θα συνεργασθεί απ’ άλλο πόστο.

Από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων συμμετέχουν και οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, καθώς δεν βρίσκονται στην Εθνική ομάδα και ειδικά ο πρώτος παραδέχθηκε ότι νιώθει παράξενα: «Είναι περίεργο για μένα που δεν είμαι στην Εθνική και είμαι στην προετοιμασία από την πρώτη ημέρα. Πλέον είμαι καλά, δεν αισθάνομαι καμία ενόχληση και είμαι έτοιμος για την ομάδα». Η αποστολή του ΠΑΟ θα μεταβεί στο Ζλάτιμπορ από τις 10 έως τις 24 του μηνός.

Γιαννάκης: Ηρθε η ώρα

Στον Ολυμπιακό, το σύνθημα για τον στόχο που παραμένει απραγματοποίητος, ήρθε διά στόματος, Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ηρθε η ώρα να κατακτήσουμε την κορυφή» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού και εξήγησε τον φετινό, μεταγραφικό σχεδιασμό: «Είναι σημαντικό για μας ότι δεν άλλαξε ο βασικός μας κορμός. Ηρθαν καλοί και ποιοτικοί παίκτες που θα μας ανεβάσουν επίπεδο. Η ομάδα έδειξε πέρυσι ότι μπορεί να κερδίσει σε δύσκολες έδρες, ενώ εφέτος γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Πρώτος στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και έπεται το θέαμα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πήγε στο ΣΕΦ και ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλους, ενώ η αλλαγή στο σήμα της φανέλας (έχει το σχήμα της ασπίδας, το όνομα είναι με λατινικούς χαρακτήρες και θυμίζει αντίστοιχα ποδοσφαιρικών ομάδων), σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Γιαννάκης θα ήθελε να αποφύγει τα δύο φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Αμερική (9-11/10), αλλά θα επιχειρήσει να τα εκμεταλλευτεί εμπειρικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τους παίκτες μίλησε μόνο ο Παπαλουκάς που υποστήριξε ότι είναι θετικό πως έγιναν λίγες και ποιοτικές προσθήκες στην ομάδα του Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή