Βαρύ το κατηγορητήριο για τα επεισόδια στο Καυταντζόγλειο

Βαρύ το κατηγορητήριο για τα επεισόδια στο Καυταντζόγλειο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές και πρόστιμο που ενδέχεται να ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες ευρώ κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Ηρακλής για όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με τον Αρη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα γίνει αύριο το μεσημέρι, μαζί με την υποβολή ένστασης κατά του κύρους του αγώνα που υπέβαλε ο Αρης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηρακλής θα απολογηθεί διότι «δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, φίλαθλός του εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. Σηφάκη, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν «μεμονωμένα», ο Ηρακλής θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Αν, όμως χαρακτηριστούν «εκτεταμένα», τότε, εκτός από το πρόστιμο, δύναται να του επιβληθεί ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές. Αυτό αποτελεί βασική τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα σε σχέση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία για να επιβληθεί ποινή «κεκλεισμένων των θυρών» έπρεπε μια ΠΑΕ να έχει τιμωρηθεί μία φορά τελεσίδικα για «εκτεταμένα» επεισόδια. Πλέον, η υποτροπή δεν απαιτείται…

Εκτός του Ηρακλή, αύριο το μεσημέρι θα απολογηθούν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος, Λάρισα, Καβάλα, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

– Δικαιώθηκε ο Χρήστος Μπούρμπος στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΕΕΟΔΕΠ) για την προσφυγή κατά του Ηρακλή, καθώς του επιδικάστηκε το ποσό των 159.440 ευρώ, που αντιστοιχεί σε οφειλές της ΠΑΕ για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή