Η κληρωτίδα της Α1 βόλεϊ είχε τα κέφια της

Η κληρωτίδα της Α1 βόλεϊ είχε τα κέφια της

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι και πολλά… παράπονα έβγαλε η κληρωτίδα του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών μόλις σταμάτησε να γυρίζει. Στην πρώτη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή (3 Οκτωβρίου), αλλά, λόγω της συμμετοχής παικτών στην Εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Σμύρνη, 3-13/9), οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία. Δεν υπήρχε κλειδάριθμος για να μην έρθουν αντιμέτωπες οι μεγάλες ομάδες την πρώτη αγωνιστική, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια παικτών και προπονητών.

«Πρέπει να προστατεύουν το προϊόν τους και να το πουλήσουν την καλύτερη εποχή», ήταν η άποψη του προπονητή του Ολυμπιακού, Αντερς Κρίστιανσον. Οι Ελληνες διεθνείς έμαθαν για την κλήρωση λίγη ώρα πριν αναχωρήσουν για την Τουρκία. «Δεν είναι καλό να παίζεις ντέρμπι στην πρεμιέρα. Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και υπάρχει πίεση», δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ενώ ο διεθνής πασαδόρος του Ηρακλή, Κώστας Προύσαλης, είναι σίγουρος για την εύκολη νίκη της ομάδας του: «Διπλάκι και σιγουράκι», έλεγε γελώντας.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με εύκολο παιχνίδι, καθώς θα παίξει στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα. Οι άλλοι αγώνες της πρεμιέρας: ΠΑΟΚ – Κηφισιά, ΑΕΚ – Αρης, Πανελλήνιος – Φοίνικας Σύρου, Ε.Α. Πατρών – Λαμία. Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν αντιμέτωποι, στο Μετς, στην 4η αγωνιστική.

Στο μεταξύ, χθες οι Ελληνες διεθνείς είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του ομίλου τους, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η αποστολή βρίσκεται στην ηλιόλουστη Σμύρνη και την Παρασκευή θα δώσει τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία. «Πάντα χρειάζεσαι ένα καλό ξεκίνημα κι αυτό θα το κάνουμε με την Ισπανία, αφού έχουμε μπροστά μας ιδανικές συνθήκες. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να βρούμε ρυθμό», δήλωσε ο Κώστας Προύσαλης. Στην ομάδα υπάρχει αισιοδοξία, κάτι που υπογράμμισε και ο Απόστολος Αρμενάκης: «Υπάρχει διάθεση για διάκριση από όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Γι’ αυτό τον στόχο, άλλωστε, δουλέψαμε σκληρά. Για αρχή θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο. Αν πετύχουμε τον στόχο μας, συγκεντρώνοντας και καλή βαθμολογία, τότε όλα είναι πιθανά. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, λένε. Το βέβαιο είναι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο».

– Δεν παίρνει μέρος στις προπονήσεις του Ολυμπιακού η Τζούλια Μπορίσοβα. Η αθλήτρια ζήτησε αύξηση 50%, αλλά οι παράγοντες του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στον εκβιασμό. Εάν η Λεττονή δεν αλλάξει στάση, την ομάδα θα ενισχύσει κάποια από τις νεάνιδες του τμήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή