«Θα πάμε για τη νίκη στην Ελβετία»

«Θα πάμε για τη νίκη στην Ελβετία»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμονη ιδέα έχει γίνει για τους διεθνείς η παρουσία τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, όπου του χρόνου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και πώς αλλιώς να είναι, όταν για κάθε ποδοσφαιριστή αποτελεί όνειρο ζωής ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. «Θέλουμε όλοι να πάμε στη Νότιο Αφρική. Στόχος μας είναι οι δύο νίκες, αλλά και οι τέσσερις βαθμοί είναι καλοδεχούμενοι», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Κώστας Κατσουράνης, στη συγκέντρωση των διεθνών σε αθηναϊκό ξενοδοχείο. Στρέφοντας το βλέμμα του στους δύο αγώνες που ακολουθούν με την Ελβετία το Σάββατο στη Βασιλεία και τη Μολδαβία την επόμενη Τετάρτη στο Κισινάου, υπογράμμισε: «Είναι τεράστιας σημασίας τα ματς που έρχονται. Θα πάμε για νίκη στην Ελβετία, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στην έδρα μας (με Λεττονία στις 10 Οκτωβρίου και Λουξεμβούργο 14 Οκτωβρίου) που πρέπει να τα κερδίσουμε».

Σχολιάζοντας τις απουσίες των Τοροσίδη, Σεϊταρίδη, Μπασινά, Δέλλα και Καραγκούνη (δεν ενσωματώθηκε στην αποστολή, υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία, αλλά μόνο με θαύμα θα προλάβει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να παίξει στην Ελβετία), ανέφερε: «Εχουμε όντως σημαντικές απουσίες και ευελπιστούμε εμείς οι παλιοί και τα νέα παιδιά να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε: «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, αλλά έχω την εντύπωση πως αν η Εθνική ομάδα δείξει αυτά τα στοιχεία που πρέπει δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτά είναι η σωστή αμυντική λειτουργία της, το πάθος και η αυτοθυσία. Ολοι οι παίκτες πρέπει να είμαστε μια γροθιά για να υλοποιήσουμε τον στόχο που είναι και η πρόκριση στο Μουντιάλ». Και πρόσθεσε ο επιθετικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, υποστήριξε: «Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να μην πω το 200%. Αν όχι τότε θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση. Η Εθνική ομάδα έχει δείξει στα δύσκολα ότι έχει χαρακτήρα. Πάμε στην Ελβετία για τη νίκη κι ας το βάλουν και μόνοι τους». Για τις απουσίες της Εθνικής σχολίασε: «Η ομάδα έχει 23 παίκτες και ο καθένας θα βάλει το δικό του στοιχείο στην ομάδα».

Το νέο πρόσωπο στην ομάδα, ο Γιώργος Φωτάκης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κ. Ρεχάγκελ που θα εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο. Ερχονται δύο δύσκολα παιχνίδια, σε αυτά το ματς θέλουμε τέσσερις ή έξι βαθμούς, το απόλυτο είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι θέμα προπονητή αν μου ζητηθεί να παίξω. Εγώ θέλω να το κάνω, να προσφέρω».

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής έγινε χθες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το «παρών» έδωσαν οι Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή