ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

SΡΟRΤ.CΗ

Προβλήματα για την Ελβετία

Η εθνική Ελβετίας θα αναγκαστεί να δώσει τα κρίσιμα παιχνίδια της με την Ελλάδα στις 5 Σεπτεμβρίου και τη Λεττονία τέσσερις μέρες αργότερα χωρίς τον Μάρκο Στρέλερ. Ο επιθετικός της Βασιλείας έχει τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό πόδι και θα λείψει για αρκετό καιρό από τα γήπεδα. Η απουσία του 28χρονου στράικερ έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Στεφάν Γκρίχτινγκ, επίσης σοβαρά τραυματία, ενώ και οι Στιβ φον Μπέργκεν και Τζόνι Λεόνι έχουν χάσει προπονήσεις. Ο Στρέλερ χτύπησε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Βασιλείας με τη Γιουνγκ Μπόις και η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για απουσία δύο έως οκτώ εβδομάδων. Παρά ταύτα ο Οτμαρ Χίτζφελντ αποφάσισε να μην καλέσει κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή στη θέση του Στρέλερ, δηλώνοντας ότι «διαθέτω αρκετούς παίκτες στην επίθεση που μου προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις. Είναι όμως κρίμα, διότι ο Μάρκο βρισκόταν σε φόρμα».

DΑΙLΥ ΜΑΙL

Τιμωρήστε όσους κάνουν θέατρο

Ο Εντουάρντο, ο επιθετικός της Αρσεναλ, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές από το Τσάμπιονς Λιγκ για θέατρο. Εμείς συγχαίρουμε την UEFA που μπήκε μπροστά στη μάχη κατά της μάστιγας των θεατρινισμών των ποδοσφαιριστών, αλλά ζητούμε περισσότερη δράση, να μη σταματήσει σε ένα και μόνο περιστατικό. Κάθε παίκτης που κάνει θέατρο θα πρέπει να υπόκειται στην ίδια ποινή. Αν ο Εντουάρντο τιμωρείται για δύο αγωνιστικές, τότε για το ίδιο παράπτωμα δεν αρκεί η κίτρινη κάρτα στον Εμανουέλ Εμπουέ: Πρόκειται τότε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και τι θα γίνει με όλους τους άλλους που κάνουν θέατρο; Αυτοί αποκομίζουν όφελος, ενώ το ποδόσφαιρο πάει προς τα πίσω και πρέπει να αντεπιτεθεί. Οι ποινές πρέπει να αφορούν όλες τις ομάδες. Η τιμωρία των δύο αγωνιστικών είναι η λύση και οι σύλλογοι των οποίων οι παίκτες υποπίπτουν συχνά στο παράπτωμα αυτό θα πρέπει να υπόκεινται σε αφαίρεση βαθμών ή και αποκλεισμό από διοργανώσεις.

ΜUΝDΟ

Καλύτερα Ισπανία παρά ΝΒΑ

Ποτέ στο παρελθόν μία μεταγραφή στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ δεν δημιούργησε τόση δημοσιότητα και τόσες προσδοκίες. Ο Ρίκι Ρούμπιο παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα και εξήγησε γιατί είπε «όχι» στο ΝΒΑ: «Δεν μπορώ να πω ψέματα, προτεραιότητά μου ήταν το ΝΒΑ, αλλά αφού ήταν αδύνατο οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς να πληρώσουν τη ρήτρα του συμβολαίου μου προτίμησα να μείνω στην πατρίδα μου. Στο ΝΒΑ θα έπαιρνα ένα μεγάλο ρίσκο, ενώ στην Μπαρτσελόνα έρχομαι για να ωριμάσω περισσότερο ως παίκτης και να κερδίσω τίτλους», είπε. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στην πρώην πλέον ομάδα του, την Μπανταλόνα, αλλά τόνισε και ότι «στη Χοβεντούτ έφερα πολλά χρήματα που θα την βοηθήσουν να μεγαλώσει ως σύλλογος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή