Πίσω από τις Κάμερες

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγνοια κινδύνου»

Ο Μουν δήλωσε ότι στον ΠΑΟΚ θα ευχαριστηθεί την μπάλα, μια και ο Σάντος θα τον αφήνει να βγαίνει μπροστά ενώ ο Τεν Κάτε του έβαζε φρένο. Ο Ολλανδός όντως δεν του άφηνε μεγάλη ελευθερία κινήσεων γιατί ο Μουν (όπως και ο Γκάμπριελ) ξεχνάει (ή έστω αργεί) να γυρίσει γρήγορα πίσω όταν βγαίνει στην επίθεση κι αυτό αφήνει κενά στην άμυνα. Κάνοντας, όμως, μια βαθύτερη ανάλυση της δήλωσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Μουν διαθέτει δύο είδη άγνοιας. Το πρώτο είδος λέγεται «άγνοια της πραγματικότητας»: μόνο όποιος έπεσε με αλεξίπτωτο στην Ελλάδα μπορεί να πιστέψει ότι ο… Σάντος θα άφηνε το δεξί μπακ του να βγαίνει ελεύθερο μπροστά. Μετά τη δεύτερη φορά, είναι ικανός να τον… πυροβολήσει. Το δεύτερο είδος άγνοιας που διαθέτει ο Μουν λέγεται «άγνοια κινδύνου». Του χρόνου που (λογικά) θα επιστρέψει στην Παιανία, ο Τεν Κάτε όχι στην επίθεση δεν πρόκειται να τον αφήσει να βγαίνει, αλλά ούτε καν στο γήπεδο, μέχρι να υπογράψει δήλωση… μετανοίας για τις δηλώσεις του!Χρ. Κ.

Την πληγώνει ο Βάλνερ…

Από την υπόθεση της αφαίρεσης βαθμών σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό λόγω της μη έναρξης του μεταξύ τους αγώνα στη Νέα Σμύρνη, που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πολιτευτών από τον Πειραιά στα γραφεία στης Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, είχαμε να δούμε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου σε εκδίκαση ποδοσφαιρικής υπόθεσης. Χθες, στη συζήτηση της έφεσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου που ζήτησε να μην ισχύσει η απόφαση που τον υποβιβάζει στη Γ΄ Εθνική. Τη μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της επιτροπής στην υπόθεση Βάλνερ που δίκασε ο ίδιος και συγκεκριμένα στον τότε γενικό αρχηγό της Καλαμαριάς κ. Γάτση για τον οποίο είπε: «Αυτός ήταν πραγματικός άντρας. Μακάρι όλοι οι μάρτυρες να ήταν σαν αυτόν». Τι είχε κάνει ο Γάτσης; Οπως ειπώθηκε μετά σε πηγαδάκια, είχε παραδεχθεί ότι στην Καλαμαριά γνώριζαν πως η χρησιμοποίηση του Βάλνερ μπορεί να είναι αντικανονική κι όμως τον χρησιμοποίησαν… Μπλου.

Μια ομάδα όλοι

Για να το λέει ο Αγγελος Χαριστέας, κάτι θα ξέρει. Αλλωστε, κάτι έχουμε ακούσει κι εμείς… Σύμφωνα με τον επιθετικό της Νυρεμβέργης, στην προ Ρεχάγκελ εποχή η Εθνική ήταν ένα σύνολο εγωιστών και ατομιστών, όπου καλούνταν τέσσερις παίκτες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι οποίοι μαζεύονταν σε ένα ξενοδοχείο και δεν μιλούσαν ο ένας στον άλλο. Τώρα, όμως… «Είμαστε μία ομάδα και υπάρχει η ατμόσφαιρα που χρειάζεται για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες», θεωρεί ο Αγγελος Χαριστέας, στο πρόσωπο του οποίου ο Οτο Ρεχάγκελ βλέπει εδώ και χρόνια διαρκώς τη λύση στον γρίφο του σταυρολέξου που αφορά την επίθεση της Εθνικής…Ν. Ν. Γ.

Κόκκινο Νομισματοκοπείο

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί όλες οι επιφάνειες του σταθμού είναι κόκκινες. Χάθηκε λίγο πρασινάκι;», αναφώνησε χαριτολογώντας ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, κατά τα εγκαίνια του νέου σταθμού του Μετρό στο Νομισματοκοπείο. Ο κ. Σουφλιάς, άλλωστε, είναι που είχε βαφτίσει… Νίνη τον μετροπόντικα!Γ. Λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή