Σερβίς για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Σερβίς για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης αρχίζει σήμερα στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών. Στη διοργάνωση παίρνει μέρος και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο θα αγωνιστεί στον τρίτο όμιλο (Ισπανία, Σλοβακία, Σλοβενία), τα παιχνίδια του οποίου θα γίνουν στη Σμύρνη και στο στάδιο «Αλκαπινάρ», χωρητικότητας 10.000 θεατών. Σήμερα η εθνική έχει ρεπό και τον πρώτο της αγώνα θα τον δώσει αύριο με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ισπανία. Στην Τουρκία είχε να διεξαχθεί αντίστοιχη διοργάνωση από το 1967.

Με στόχο την πρόκριση στη φάση των 12 θα κατεβεί στο ταραφλέξ του «Αλκαπινάρ» η εθνική. Στη συνέχεια, θα διεκδικήσει την είσοδο στην οκτάδα ή την εξάδα ώστε να πετύχει μια θέση καλύτερη από αυτή που σημείωσε το 2005 στο Βελιγράδι (6η). Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα μας ήταν το 1987 όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη Γάνδη.

«Στον όμιλο μας μπορείς να κάνεις τρεις νίκες, μπορεί και τρεις ήττες. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να μας βγει στο γήπεδο η δουλειά. Η Ισπανία ξεχωρίζει. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει μεγαλύτερη εμπειρία και πιο πολλά παιχνίδια. Με τη Σλοβενία χάσαμε ένα κρίσιμο ματς στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν σημαίνει ότι θα χάνουμε συνέχεια. Είναι, όμως, πολύ καλή ομάδα. Το ίδιο και η Σλοβακία. Είναι ομάδες που έχουν βελτιώσει την τακτική και τα πάντα κρίνονται στα λίγα λάθη», δήλωσε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης ο Βασίλης Κουρνέτας.

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου. Εάν η ελληνική ομάδα περάσει στη Β΄ φάση θα δώσει στη Σμύρνη αγώνες με τις ομάδες που θα προκριθούν από τον Α΄ όμιλο (Τουρκία, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία). «Θέλω να μπούμε στην οκτάδα κι από εκεί ό,τι καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τη Γάνδη μόνο άλλες τρεις φορές μπήκαμε στην 8άδα. Ολα τα παιδιά στην ομάδα δεν σας κρύβω ότι ζούμε με το όνειρό μας και σκεφτόμαστε το θαύμα της Ισπανίας το 2007 που αργά, σταθερά και μεθοδικά έφτασαν να κατακτήσουν ακόμα και τον τίτλο μέσα στη Μόσχα σε βάρος της Ρωσίας», υπογράμμισε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.

Μοναδικός πονοκέφαλος για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι η ελαφρά θλάση στο πόδι του Δημήτρη Τζούριτς. Ο Δημήτρης Καζάζης σκέπτεται να προφυλάξει τον παίκτη του Ολυμπιακού στα πρώτα παιχνίδια.

Στο σημερινό πρόγραμμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια στον Α΄ όμιλο, που, επίσης, διεξάγεται στη Σμύρνη. Η αυλαία θα ανοίξει με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλλία και τη Πολωνία. Αντίπαλοι θα βρεθούν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Γάλλος ακραίος, Γκιλάμ Σαμικά και ο Πολωνός πασαδόρος, Πάβελ Ζαγκούμνι. Στη συνέχεια, η διοργανώτρια Τουρκία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, όπου παίζει ο «ερυθρόλευκος», Σιμόν Τίσερ. Τ’ άλλα παιχνίδια: Β΄ όμιλος: Εσθονία – Ρωσία, Ολλανδία – Φινλανδία, Γ΄ όμιλος: Ισπανία – Σλοβενία. Δ΄ όμιλος: Βουλγαρία – Σερβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή