Τα κορίτσια της ρυθμικής για την Ιαπωνία

Τα κορίτσια της ρυθμικής για την Ιαπωνία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη συγκομιδή εμπειριών αλλά κι ένα καλό πλασάρισμα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, η εθνική της ρυθμικής γυμναστικής αναχώρησε χθες για την πόλη Μίε της Ιαπωνίας, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα (7-13/9). Πρόκειται για ένα σύνολο από νέα κορίτσια, τα περισσότερα από τα οποία προετοιμάζονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

«Τα παιδιά προετοιμάστηκαν πολύ σκληρά και είναι χαρούμενα που τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Το ταξίδι σ’ ένα πολύ μακρινό σημείο του πλανήτη κάνει αυτήν την εμπειρία πρωτόγνωρη, αφού το άγνωστο δημιουργεί λίγο φόβο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση. Αυτός ο προβληματισμός των παιδιών, όμως, δείχνει ότι πάνω απ’ όλα έχουν ωριμότητα και συναισθάνονται την ευθύνη», δήλωσε η αρχηγός της αποστολής, Μαρία Παπαδοπούλου.

Στο ατομικό θα αγωνιστεί η έμπειρη Ευαγγελία Γκουντρουμπή και οι δεκαεξάχρονες Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου. Περισσότερες ελπίδες για μια καλή θέση συγκεντρώνει η πρωταθλήτρια Ελλάδος Μιχαέλα Μεταλλίδου. Η αθλήτρια, στην πρώτη της εμφάνιση ως γυναίκα, θέλει να μπει μέσα στις 24 καλύτερες γυμνάστριες του κόσμου και να την μάθουν οι κριτές ώστε να την ξεχωρίσουν στις επόμενες διοργανώσεις.

Η ομάδα του ανσάμπλ αποτελείται από τις Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου, Μαίρη Σπανουδάκη και Δέσποινα Τζίμπουλα. Τα κορίτσια είναι 16 και 17 ετών. Η προπονήτριά τους, Καμέλια Ντουνάβσκα, έχει εντολή να τις προετοιμάσει για καλές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η ομάδα θα κάνει μία εβδομάδα προετοιμασία στην πόλη Γιαμαγκάτα και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μίε, όπου θα αγωνιστεί (12-13/9) για μια θέση στη δωδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή