Το «αμαρτωλό» παρελθόν της Εθνικής

Το «αμαρτωλό» παρελθόν της Εθνικής

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκαλούν όσα δήλωσε ο Αγγελος Χαριστέας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Βασιλείας, με αφορμή τον αγώνα της Εθνικής στην Ελβετία. Ο έμπειρος επιθετικός της Νυρεμβέργης τόνισε ότι πριν έρθει ο Ρεχάγκελ στην Ελλάδα «καλούνταν στην Εθνική ομάδα τέσσερις παίκτες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, μαζεύονταν σε ένα ξενοδοχείο και δεν μιλούσαν ο ένας στον άλλο. Δεν υπήρχε καμία ομάδα, αλλά από ένα σύνολο εγωιστών και ατομιστών. Τώρα είμαστε μια ομάδα και υπάρχει η ατμόσφαιρα που χρειάζεται για να έρθουν και άλλες επιτυχίες».

Την ίδια ώρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ετοιμάζει τα πλάνα του για την ενδεκάδα του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου με την Ελβετία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο Γερμανός τεχνικός συνηθίζει να μην αποκαλύπτει τα σχέδιά του. Ωστόσο, τον απασχολεί το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα στην Ελβετία με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στα άκρα της άμυνας είναι βέβαιο πως θα βρίσκονται οι Βύντρα και Σπυρόπουλος, λόγω της απουσίας των Σεϊταρίδη και Τοροσίδη. Από κει και έπειτα, ο Κώστας Κατσουράνης θα έχει ηγετικό ρόλο στον χώρο του κέντρου με δεδομένη την απουσία του Γιώργου Καραγκούνη.

Μπορεί ο τελευταίος να θέλει όσο τίποτα άλλο να παίξει στο παιχνίδι της Βασιλείας, καθώς το αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση στη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής, ωστόσο είναι απίθανο να τα καταφέρει. Μια θέση στον χώρο του κέντρου αναμένεται να πάρει ο Τζιόλης. Μπορεί η περιθωριοποίησή του στον Παναθηναϊκό να προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Γερμανό προπονητή, ωστόσο κατά το παρελθόν έχει δείξει πως δεν διστάζει να στηριχθεί σε παίκτες που είχαν «ξεχάσει» την ενδεκάδα στους συλλόγους τους. Για την επίθεση, οι Σαλπιγγίδης και Αμανατίδης φαίνεται πως έχουν ένα προβάδισμα απ’ τους Γκέκα, Λυμπερόπουλο και Χαριστέα, αλλά δεν αποκλείεται ο Γερμανός τεχνικός να κρύβει κάποια έκπληξη, ανακοινώνοντας το Σάββατο την ενδεκάδα.

– Οι διεθνείς θα ολοκληρώσουν την εν Ελλάδι προετοιμασία τους με μια προπόνηση στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Για τις 4 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής για την Ελβετία.

– Μια θέση υποχώρησε η Εθνική στην παγκόσμια κατάταξη για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε χθες η FIFA. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται, πλέον, στη 12η και είναι μπροστά από όλες τις αντιπάλους της στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή από τις Ελβετία (15η θέση), Ισραήλ (22ο), Λεττονία (58η), Μολδαβία (88η) και Λουξεμβούργο (116ο). Στην πρώτη δεκάδα είναι οι: Βραζιλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία, Αργεντινή, Κροατία και Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή