«Κόπηκαν» Τσαλδάρης και Παπανικολάου

«Κόπηκαν» Τσαλδάρης και Παπανικολάου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «κύβος ερρίφθη» από τον Γιόνας Καζλάουσκας για τις επιλογές τους στην τελική 12άδα της εθνικής ομάδας που θα αγωνισθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας. Ο Λιθουανός τεχνικός αποφάσισε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 45ήμερης προετοιμασίας και απέκλεισε από τους 12 «εκλεκτούς» τους, τον Δημήτρη Τσαλδάρη και τον Κώστα Παπανικολάου.

Η επιλογή των δυο παικτών που δεν θα ταξιδέψουν, αύριο το πρωί για το Πόζναν της Πολωνίας, δεν προκάλεσε έκπληξη και είναι λογικοφανής, αφού ο μεν Τσαλδάρης υστέρησε περισσότερο από τους παίκτες που δοκιμάσθηκαν στη θέση του φόργουορντ και ως αντικαταστάτες του Περπέρογλου (Καϊμακόγλου, Καλαμπόκης), ενώ στην περίπτωση του Παπανικολάου, ο Καζλάουσκας έκρινε ότι ο «βενιαμίν» της Εθνικής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφήβων, θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να περάσει την πόρτα των Ανδρών και να γίνει στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Ο Καζλάουσκας προτίμησε να συμπεριλάβει στην 12άδα και τους έξι ψηλούς (Φώτσης, Μπουρούσης, Σχορτσιανίτης, Κουφός, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης) που διέθετε στην προετοιμασία, δημιουργώντας την πιο ισχυρή και πληθωρική γραμμή που είχε ποτέ στο παρελθόν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Με ψηλό σχήμα, στη θέση του φόργουορντ της Εθνικής θα χρησιμοποιείται ο Πρίντεζης ή ο Καϊμακόγλου, ενώ στο σχήμα των τριών κοντών, ο Καλαμπόκης θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Στις θέσεις των περιφερειακών θα παίξουν οι Ζήσης, Καλάθης και Σπανούλης.

Ο Νίκος Ζήσης έδωσε το «στίγμα» της προσπάθειας που θα καταβάλλει η Εθνική Ομάδα στα γήπεδα της Πολωνίας: «Με ενθουσιάζει το άγνωστο, το καινούργιο, το νεαρό της ηλικίας, η δίψα που υπάρχει για διάκριση. Δίψα που δείχνουν και οι παλιότεροι, αλλά και οι νέοι παίκτες. Ομως με προβληματίζει ότι ακόμη η ομάδα είναι «άψητη». Ο, τι δεν έχει μεγάλες παραστάσεις σαν ομάδα. Θέλω να δω πώς θα διαχειριστεί για παράδειγμα μια ήττα. Οι πιο σημαντικές ημέρες, θα είναι αυτές των αγώνων με τα Σκόπια, την Κροατία και το Ισραήλ και να αντλήσουμε δύναμη για τις επόμενες φάσεις».

– Στις προπονήσεις της Ισπανίας επέστρεψε ο Πάου Γκασόλ, έστω κι αν ο σέντερ των Λέικερς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί προστατευτικό επίδεσμο στον τραυματισμένο δείκτη του αριστερού χεριού του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή