Η FIFA έκοψε τις μεταγραφές στην Τσέλσι για ένα χρόνο!

Η FIFA έκοψε τις μεταγραφές στην Τσέλσι για ένα χρόνο!

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεραυνός εν αιθρία για την Τσέλσι, που τιμωρήθηκε από τη FIFA χθες με απαγόρευση μεταγραφών έως των Ιανουάριο του 2011 για παράνομη προσέγγιση ενός Γάλλου ποδοσφαιριστή που είχε συμβόλαιο με τη Λανς.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας δικαίωσε τη γαλλική ομάδα, που κατηγόρησε την αγγλική ότι προσπάθησε να αποσπάσει τον νεαρό Γκαέλ Κακουτά στην ηλικία των 16 ετών και επέβαλε στους «Μπλε» του Λονδίνου απαγόρευση απόκτησης ποδοσφαιριστών κατά τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους συν αποζημίωση 130.000 ευρώ στη Λανς.

Επίσης, ο ποδοσφαιριστής, που συναίνεσε στην παράνομη αυτή προσέγγιση, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών και πληρωμή αποζημίωσης στη Λανς ύψους 780.000 ευρώ.

«Πρόκειται για λογική απόφαση, μας έκλεψαν τον παίκτη που εμείς μεγαλώναμε από την ηλικία των οκτώμισι ετών», δήλωσε ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Λανς, Ζερβέ Μαρτέλ. «Δυστυχώς, στις 95 από τις 100 φορές που συμβαίνει αυτό το πράγμα γίνεται από αγγλικές ομάδες», πρόσθεσε.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση της Τσέλσι ήταν οξύτατη. Μετά το πρώτο σοκ, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι τέτοια ποινή δεν έχει προηγούμενο και ότι θα την πολεμήσει με κάθε ένδικο μέσο. Η Τσέλσι μπορεί να καταθέσει έφεση στο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης, το γνωστό ΚΑΣ, και μπορεί να τρέφει ελπίδες.

Η Σιόν έλαβε αντίστοιχη ποινή τον Απρίλιο για την προσέγγιση του τερματοφύλακα της εθνικής Αιγύπτου, αλλά το ΚΑΣ ανέστειλε την εφαρμογή της τιμωρίας ώς την εκδίκαση της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή