Η «τετράδα» στοίχημα για την Ελλάδα

Η «τετράδα» στοίχημα για την Ελλάδα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσηλωμένη στον στόχο της που είναι η πρόκριση στην πρώτη τετράδα του «Ευρωμπάσκετ» της Πολωνίας (7-20/9), καταφέρνοντας να καλύψει τις όποιες αδυναμίες έχουν προκαλέσει οι τέσσερις σημαντικές απουσίες της, η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται από σήμερα στο Πόζναν, όπου θα δώσει τα τρία πρώτα παιχνίδια της στον Α΄ όμιλο.

Οι 12 διεθνείς παίκτες έκαναν χθες την τελευταία προπόνησή τους στο ΟΑΚΑ και σήμερα το απόγευμα θα έχουν την πρώτη γνωριμία τους με το γήπεδο στο οποίο θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά, τις Εθνικές ομάδες των Σκοπίων, της Κροατίας και του Ισραήλ. Στο «μικροσκόπιο» του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής, θα μπουν από σήμερα, τα Σκόπια που είναι ο πρώτος αντίπαλος και μπορεί να είναι χαμηλότερης δυναμικότητας, έχει τη φιλοδοξία να εκμεταλλευτεί το άγχος του φαβορί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όσο του επιτραπεί.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, μίλησε για την προσοχή που πρέπει να δείξει η ελληνική ομάδα: «Το μυαλό μας είναι στο πρώτο παιχνίδι, γιατί θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα οι πρεμιέρες μεγάλων διοργανώσεων κρύβουν εκπλήξεις, αν δεν προσέξεις».

Για τον Γιάννη Μπουρούση, η επιτυχία της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα είναι η επανάληψη της εισόδου της στην πρώτη τετράδα, όπως έχει συμβεί στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις.

«Με την πορεία που έχουμε κάνει τόσα χρόνια θεωρώ ότι είναι εφικτό. Αλλωστε και η εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι εκεί, στην τετράδα».

Ενα μεγάλο «στοίχημα» για την εθνική ομάδα που προέκυψε αναγκαστικά, λόγω των δύο απόντων στην περιφέρεια, θα είναι η μετατόπιση του κέντρου βάρους του παιχνιδιού της και της δύναμής της από την περιφέρεια στις θέσεις των 7 ψηλών που ταξιδεύουν στην Πολωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή