Στα βαθιά απόψε με την Ισπανία

Στα βαθιά απόψε με την Ισπανία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύμμαχο την παράδοση, η εθνική βόλεϊ των ανδρών θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, στο πρώτο της παιχνίδι (Γ΄ Ομιλος) για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Σμύρνη (Τουρκία). Πρόκειται για την 53η συνάντηση των δύο ομάδων και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγείται στις νίκες με 33-19. Χθες, οι Ιβηρες νίκησαν εύκολα τη Σλοβενία με 3-0 (25-20, 25-19, 25-20).

«Η Ισπανία έδειξε πολύ σοβαρή και έτοιμη γι’ αυτό το τουρνουά. Δεν έκανε λάθη, έπαιξε ήρεμα και είχε ρυθμό. Εδειξε στοιχεία έμπειρης ομάδας που ξέρει τι θέλει. Ξεχώρισαν οι αδελφοί Φαλάσκα. Ειδικά ο πασαδόρος (Μ. Φαλάσκα) έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Πολύ καλός ήταν και ο διαγώνιος από το σερβίς (Γκ. Φαλάσκα) όπως και ο Νόδα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουν και αδύνατα σημεία, αλλά για να μπορέσεις να τα εντοπίσεις μέσα στον αγώνα πρέπει να είσαι σίγουρος και με καθαρό μυαλό. Οι Σλοβένοι δεν είχαν αυτά τα στοιχεία. Επαιξαν με πίεση κι έκαναν πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια. Ισως είχαν περισσότερο άγχος από αυτό που έπρεπε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Καζάζης.

Ο προπονητής θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το σημερινό δύσκολο παιχνίδι, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα με το πόδι του. «Είμαστε έτοιμοι. Η Ισπανία έχει τρωτά σημεία και θα προσπαθήσουμε να τα χτυπήσουμε. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε στην προπόνηση. Υπάρχει θέληση και πίστη. Ενα καλό ξεκίνημα θα είναι το ιδανικό για εμάς», τόνισε ο προπονητής. Ο τεχνικός της Ισπανίας, Χούλιο Βελάσκο, χαρακτήρισε την Εθνική μας επικίνδυνη και μαχητική: «Η Ελλάδα είναι άλλη μια επικίνδυνη ομάδα και πολύ μαχητική. Σε αυτό το τουρνουά δεν υπάρχουν αδύνατες ομάδες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρωτιά στον όμιλο».

Στα τάι μπρέικ, η Βουλγαρία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σερβίας. Νίκησε με 3-2 21-25, 25-17, 19-25, 25-22, 15-11) στο μεγάλο ντέρμπι του Δ΄ Ομίλου, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Τα άλλα αποτελέσματα: Β΄ Ομιλος: Πολωνία – Γαλλία 3-1 (18-25, 25-17, 25-22, 25-18), Εσθονία – Ρωσία 1-3 (25-20, 17-25, 18-25, 15-25).

– Η καθιέρωση του δεύτερου λίμπερο, καθώς και η εξάλεπτη διακοπή μεταξύ 2ου και 3ου σετ σε κάθε αγώνα, είναι δύο από τις νέες καινοτομίες που προωθεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στο 26ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

– Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου 2009 οδήγησε την ΕΣΑΠ στην αναγκαστική μετάθεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή