«Κεκλεισμένων» ο Ηρακλής και 60.000 ευρώ

«Κεκλεισμένων» ο Ηρακλής και 60.000 ευρώ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά επί των ημερών της Σούπερ Λίγκας επιβάλλεται σε ΠΑΕ – μέλος της ποινή διεξαγωγής αγώνα «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω της συμπεριφοράς οπαδών της. Αυτό συνέβη χθες, με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής που επέβαλε στον Ηρακλή για τα γεγονότα που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο παιχνίδι με τον Αρη ποινή ενός αγώνα χωρίς θεατές -θα είναι αυτός που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λάρισα- και πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ.

Στην απολογία του ο Ηρακλής υποστήριξε πως έκανε ό, τι μπορούσε, προσλαμβάνοντας 160 σεκιούριτι και δαπανώντας 15 χιλιάδες ευρώ, όμως από τη στιγμή που ο οπαδός κατάφερε να εισβάλει στο γήπεδο ξεπερνώντας το εμπόδιο των σεκιούριτι και των αστυνομικών, η ευθύνη της ΠΑΕ είναι περιορισμένη.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, ο Ηρακλής ζήτησζε να θεωρηθούν τα επεισόδια μεμονωμένα και να του επιβληθεί χαμηλό χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, η κρίση του δικαιοδοτικού οργάνου ήταν διαφορετική, τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν «εκτεταμένα» και με βάση την τροποποίηση που έγινε το καλοκαίρι (δεν απαιτείται πλέον υποτροπή) του επιβλήθηκε ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές.

Υπενθυμίζεται ότι το κατηγορητήριο ανέφερε τα εξής: «Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. Σηφάκη, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».       

Νωρίτερα συζητήθηκε η ένσταση του Αρη κατά του κύρους του αγώνα, η οποία όμως δεν βασίστηκε σε κάποια διάταξη του ΚΑΠ και προφανώς γι’ αυτό απορρίφθηκε ως απαράδεκτη. Ο Αρης ζήτησε να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή