«Μαγνήτης» ο Μπολτ για τους φιλάθλους

«Μαγνήτης» ο Μπολτ για τους φιλάθλους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του Ουσέιν Μπολτ έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις των εισιτηρίων του τελικού των γκραν πρι στίβου, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Ηδη, έχουν διατεθεί περισσότερα από 10.000 «μαγικά» χαρτάκια και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξαντληθούν. Στο μεταξύ, ο «σταρ» της διοργάνωσης, σήμερα, θα πάρει μέρος στον τελευταίο αγώνα της σειράς Γκόλντεν Λιγκ (Βρυξέλλες), όπου τρεις αθλητές θα μονομαχήσουν για το τζακ ποτ του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Υποψήφιοι για να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο είναι οι Γελένα Ισινμπάεβα, Κενενίσα Μπέκελε και Σάνια Ρίτσαρντς. Σε περίπτωση που νικήσουν και οι τρεις, τότε θα το μοιραστούν. Στις Βρυξέλλες, θα αγωνιστούν και οι Μπολτ, Γκέι, αλλά δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι. Ο Αμερικανός θα τρέξει στα 100μ., ενώ ο Τζαμαϊκανός προτίμησε να τρέξει στα 200μ. Ο Γκέι θα αντιμετωπίσει τον Ασάφα Πάουελ.

Επόμενη υποχρέωση του Ουσέιν Μπολτ, μετά τη Θεσσαλονίκη, θα είναι το γκραν πρι στη Σαγκάης (20/9). Ο Τζαμαϊκανός θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους θεατές, καθώς δεν θα τρέξουν οι Πάουελ και Γκέι. Στη Σαγκάη, ενδέχεται να τρέξει ο Ολυμπιονίκης Λιου Σανγκ, ο οποίος πέρυσι υπεβλήθη σε εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα.

– Χρήση απαγορευμένων ουσιών παραδέχτηκαν ότι έκαναν οι τέσσερις Τζαμαϊκανοί αθλητές, που λίγες ημέρες πριν από το παγκόσμιο του Βερολίνου είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο ντόπινγκ. Οι Γιόχαν Μπλέικ, Μαρβίν Αντερσον, Αλομπίν Φόδεργκιλ και Λάνσφορντ Σπενς είχαν αποκλειστεί από το παγκόσμιο, αλλά είχαν αθωωθεί σε πρώτο βαθμό. Ομως, μετά την ομολογία τους αναμένεται να τιμωρηθούν με αποκλεισμό για, τουλάχιστον, δύο χρόνια.

– Ο Πρίμοζ Κόζμους σε διεθνές μίτινγκ στην Τσέλιε (Σλοβενία) σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στη σφυροβολία (82.58μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή