ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Οι παίκτες μου να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο»

Κάτοικοι Βασιλείας είναι από χθες το βράδυ οι διεθνείς, όπου το Σάββατο θ’ αντιμετωπίσουν την Ελβετία στο κρισιμότερο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 (ώρα έναρξης 21.30). Οπως αναμενόταν, ο Γιώργος Καραγκούνης δεν πήρε κάρτα επιβίβασης και παρέμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει το ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας του. Ελπίζει ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα που θα ακολουθήσει με τη Μολδαβία την Τετάρτη στο Κισινάου.

Πριν «πετάξει» η αποστολή της Εθνικής, ο Οτο Ρεχάγκελ έδωσε τις συντεταγμένες βάσει των οποίων θα πρέπει να πορευθούν οι ποδοσφαιριστές του για να πάρουν το τρίποντο: «Περιμένω να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο και να αντεπεξέλθουν στην πίεση. Εμείς πάμε με στόχο τη νίκη. Θα χρειαστεί οι παίκτες να έχουν πολύ καλή απόδοση. Είμαστε υπό πίεση, θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει υπό πίεση». Βεβαίως, τα σχέδια της Εθνικής εξυπηρετεί ως ένα βαθμό και η ισοπαλία. Ωστόσο, ο Οτο Ρεχάγκελ έχει οριοθετήσει ως στόχο τη νίκη: «Εμείς θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, όπως κάθε ομάδα. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, τότε καλό είναι να μη χάσεις».

«Οριακό» χαρακτήρισε το παιχνίδι της Βασιλείας ο Φάνης Γκέκας. «Αν και έχουμε αρκετά προβλήματα, στην ομάδα υπάρχει καλό κλίμα. Υπάρχουν παίκτες να αναπληρώσουν αυτούς που θα απουσιάσουν και η πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Οι Ελβετοί χρειάζονται μόνο νίκη, εμείς θα παλέψουμε για δύο αποτελέσματα, αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών». Εν συνεχεία, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως έως τώρα έχει λίγο χρόνο συμμετοχής στη Λεβερκούζεν: «Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση, όμως πιστεύω πως η καλή παρουσία μου στην Εθνική θα μου δώσει αβαντάζ».

Πρώτος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφθασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Πριν αναχωρήσει για την Ελβετία, έκανε λόγο για τον τελικό: «Πήγα στους παίκτες και είδα ότι είναι αποφασισμένοι. Πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση και με τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς που ακολουθούν, θα είμαστε ευχαριστημένοι».