Ντουνάβσκα: Θέλω να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό

Ντουνάβσκα: Θέλω να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ανσάμπλ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βουλγαρικής γυμναστικής. Η 39χρονη Βουλγάρα, Καμέλια Ντουνάβσκα υπήρξε παγκόσμια πρωταθλήτρια του ανσάμπλ και ήρθε στη χώρα μας με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

«Βρίσκομαι λίγους μήνες στην εθνική σας ομάδα. Πρώτο μέλημα ήταν να βοηθήσω τα κορίτσια για να αγωνίζονται περισσότερο ομαδικά, να προβλέπουν η μια τις αντιδράσεις της άλλης και να λειτουργούν ως σύνολο. Πιστεύω ότι το πετύχαμε από τεχνικής άποψης. Τα κορίτσια ήταν πολύ καλές στο μπαλέτο. Ετσι κοιτάξαμε την τεχνική και αλλάξαμε κάποια πράγματα στη χορογραφία», δήλωσε στην «Κ», η Βουλγάρα προπονήτρια.

Το ανσάμπλ στα πέντε στεφάνια θα χορέψει υπό τους ήχους της μουσικής από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» του Ντάνι Ελφμαν. Πρόκειται για μια δυνατή σύνθεση σχεδιασμένη για μια εξίσου δυνατή χορογραφία, που απαιτεί τέλειο συγχρονισμό και γρήγορη κίνηση. Στις 3 κορδέλες και τα 2 σχοινάκια η μουσική θα είναι από την ταινία «West Side Story» του Λεονάρντ Μπερνστάιν. Τα κορίτσια έχουν ως στόχο μέσα από την κλασική μελωδία να αναδείξουν την εκφραστικότητά τους και την ικανότητά τους στον χορό. «Η ομάδα είναι νέα σε ηλικία. Βρισκόμαστε στην αρχή της διαδρομής που έχει ως στόχο τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πρέπει να ομολογήσω ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί η ομάδα μέσα στη δωδεκάδα. Η απειρία των αθλητριών αποτελεί πρόβλημα. Τα κορίτσια εργάστηκαν σκληρά και είναι αδύνατον να ζητήσω από αυτές κάτι περισσότερο εκτός από το να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να δείξουν σε όλο τον κόσμο τη δύναμη και το ομαδικό τους πνεύμα. Στα πέντε στεφάνια περιμένω ότι θα εκτελέσουν τη χορογραφία σαν στρατιώτες στις 3 κορδέλες και τα δύο σχοινάκια ελπίζω ότι θα είμαστε τυχερές και θα αποφύγουμε τα λάθη», τόνισε η προπονήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή