Πισω απο τις καμερες

4' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές απουσίες

Αν θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το τελευταίο τεστ της Εθνικής -εκείνο το φιλικό στα μέσα Αυγούστου με την Πολωνία- τότε δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα άνετα για τον αποψινό κρίσιμο αγώνα με την Ελβετία στη Βασιλεία. Είναι και οι σημαντικές απουσίες που μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγάκι άβολα. Απ’ την άλλη πλευρά, είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία των διεθνών να παίξουν στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα, να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να πάρουν το τρίποντο στη Βασιλεία. Θυμίζουμε πως με νίκη ουσιαστικά θα είμαστε με το «ενάμισι» πόδι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ν. Ν. Γ.

Πίστωση χρόνου

Αν κάτι ξεχωρίζει κανείς πάνω στον Τιμούρ Κετσπάγια, είναι το πάθος του για δουλειά και το πείσμα του να επιβιώνει μέσα σε δύσκολες καταστάσεις. Το γεγονός πως πέρυσι μπόρεσε να οδηγήσει την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα να σταθεί αξιοπρεπώς εκεί, είναι ένα επίτευγμα που κυρίως πιστώνεται ο ίδιος. Τώρα, στον Ολυμπιακό έκανε τη μισή δουλειά για την οποία τον έφερε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο λιμάνι: έβαλε την ομάδα στους ομίλους. Ναι μεν, δεν ήταν μεγαθήρια η Σλόβαν και η Σερίφ, αλλά είναι άδικο να παραγνωρίσει κάποιος σημαντικές παραμέτρους: τις απουσίες βασικών παικτών. Την αδυναμία βασικών στελεχών να βγάλουν στο γήπεδο το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο. Την καθυστερημένη άφιξη ενός παίκτη που μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα, του Μαρέσκα. Την απόφαση να μην αποκτηθεί αριστερός χαφ και ένας επιπλέον επιθετικός. Αλλά και το γεγονός πως μήνα Αύγουστο μόνο ένας παράλογος θα περίμενε από μία ομάδα να «πετάει». Για όλα αυτά, ο Κετσπάγια έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του έως τώρα. Και όπως κάθε επαγγελματίας, δικαιούται και ο ίδιος πίστωση χρόνου. Ν. Ν. Γ.

Η… αμοιβή του

Λίγη ώρα μετά την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ανδρών ποδοσφαίρου την περασμένη Τρίτη, τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού πήγαν να τα πουν σε παραλιακό καφέ της Βουλιαγμένης. Η παρέα απαρτιζόταν από τους Γκέκα, Χαριστέα και Πλιάτσικα. Οταν έφτασε η ώρα του λογαριασμού το γκαρσόν δεν ζήτησε να πληρωθεί. Ζήτησε, αντί χρημάτων, δύο γκολ στην Ελβετία από τον Αγγελο Χαριστέα. Τότε, πετάχτηκε ο έτερος επιθετικός της παρέας, Φάνης Γκέκας, και είπε: «έξω σκοράρω εγώ. Ο Αγγελος τα βάζει μέσα». Για να δούμε… Μπλου

Συγκρίσεις

Συγκρίνουν στην ΕΠΟ, στις συζητήσεις που κάνουν οι διοικούντες την ομοσπονδία στα γραφεία και τους διαδρόμους, τη συμπεριφορά απέναντι στην Εθνική ομάδα, του Γιώργου Καραγκούνη και του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Για τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού λένε ότι αν γινόταν θα έπαιζε ακόμη και τραυματίας στον αποψινό αγώνα με την Ελβετία, θέλοντας να τονίσουν πόσο στενοχωρήθηκε που τελικά έμεινε εκτός αποστολής.

Αντιθέτως, για τον Γιούρκα σχολιάζουν πως, αφού έμεινε χωρίς ομάδα, δεν ενδιαφέρθηκε για την Εθνική, ζήτησε να μείνει εκτός της αποστολής για το φιλικό με την Πολωνία τον περασμένο Αύγουστο και με τη στάση του ανάγκασε τον Ρεχάγκελ να τον αφήσει εκτός και από τους αγώνες με Ελβετία και Μολδαβία. Μπλου

Οι τελευταίοι του Βέλιτς

Σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας, ο Μουν ήταν ο προτελευταίος παίκτης απ’ αυτούς που έφερε ο Βέλιτς στον Παναθηναϊκό και είχαν απομείνει στην ομάδα. Με το «καλημέρα» είχαν φύγει οι Ν’ Ντόι, Μάλαρτζ, Δημούτσος χωρίς καν να τους δει ο Τεν Κάτε σε παιχνίδι, λίγο αργότερα έφυγε ο Μάτος και τώρα πήρε σειρά ο Νοτιοαφρικανός. Ποιος είναι ο τελευταίος των… Βελιτσιανών; Ο Σιμάο, βέβαια, που κι αυτός αρχίζει να βλέπει την ενδεκάδα με τα κιάλια. Ο Σπυρόπουλος δεν πιάνεται. Παρότι τελευταία δεν νιώθει και τόσο καλά ούτε αυτός, δεν είναι από τις μεταγραφές που θεωρούνται «ανακάλυψη» του Βέλιτς, όπως οι προηγούμενες. Χρ. Κ.

Θεωρία… συνωμοσίας

Σύμφωνα με την ίδια θεωρία συνωμοσίας, μπήκαν στο ράφι και δύο από τα τελευταία «παιδιά» του Λιβαθηνού στον Παναθηναϊκό, ο Μάντζιος και ο Τζιόλης. Οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια θεωρία, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να «κοπούν» έτσι ξαφνικά από το ρόστερ, αν δεν ήταν επιλογές του πρώην στενού συνεργάτη του Τζίγγερ. Οπως επίσης, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε ήδη ανανεώσει ο Σαλπιγγίδης, αν τον είχε φέρει άλλος στην ομάδα και όχι ο Λιβαθηνός. Μα γίνονται τέτοια πράγματα εν έτει 2009 στον Παναθηναϊκό; Εσείς τι λέτε; Γίνονται; Χρ. Κ.

Προτεραιότητες

Το ποσό των 100.000 ευρώ θα έφτανε το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του τζούντο. Τα χρήματα δεν ήταν πολλά, αλλά οι αγώνες θα γίνονταν στην Αθήνα. Από την άλλη πλευρά ο Ουσέιν Μπολτ θα τρέξει στο μίτινγκ της Θεσσαλονίκης. Ετσι, η σύσταση της οργανωτικής επιτροπής δεν έγινε, το πρωτάθλημα το πήρε η Γαλλία και τα χρήματα προστέθηκαν στον λογαριασμό του Τζαμαϊκανού, για να έρθει στην Ελλάδα να αγωνιστεί και να στηρίξει και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη στην εκλογική του περιφέρεια. Σπυρ. Σπαν.

Προσοχή στις δηλώσεις

Με το όνειρο να γίνει θρύλος ζει ο Ουσέιν Μπολτ. Οι εξωπραγματικοί χρόνοι όμως που πετυχαίνει μπορεί να ενοχλήσουν κάποια στιγμή τους ισχυρούς των σπριντ. Και, τότε, αν γίνουν τίποτα σκληροί έλεγχοι αντιντόπινγκ, αντί να γίνει θρύλος θα υπάρξει θρήνος… Σπυρ. Σπαν.

Μακριά από εφημερίδες

Πολύς ντόρος εξακολουθεί να γίνεται για το πού θα παίξει τελικά ο Κώστας Παπανικολάου την επόμενη χρονιά, αν ο Αρης παραχωρήσει το πιο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. Μέσα σε όλη αυτή την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί περί ενδιαφέροντος των δύο «αιωνίων» για την απόκτησή του, ο εκπρόσωπος του παίκτη, Γιώργος Σφαιρόπουλος (αδελφός του Γιάννη, προπονητή του Κολοσσού και βοηθού του Γιόνας Κασλάουσκας στην Εθνική), προέτρεψε τον πελάτη του να μη διαβάζει εφημερίδες. «Μου λέει ότι δεν διαβάζει, αλλά έχει λαπ τοπ, θα μπει στο Ιντερνετ, κάτι θα πέσει στην αντίληψή του. Ξέρει κάποια πράγματα. Εχει μυαλό ο Κώστας, δεν επηρεάζεται και γι’ αυτό θα παίξει μπάσκετ» ήταν το σχόλιο του Σφαιρόπουλου. Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή