Το σύστημα της πρόκρισης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου 2010 θα συμμετάσχουν 32 ομάδες. Η διαδικασία πρόκρισης γίνεται ξεχωριστά σε έξι ζώνες. Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Νότια Αμερική και Ωκεανία.

Στην Ευρώπη, από τις 53 ομάδες θα προκριθούν οι 13. Οι εννέα νικητές των ομίλων κερδίζουν απευθείας θέση στην τελική φάση, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες θα δώσουν μπαράζ για τις υπόλοιπες τέσσερις.

Στην Αφρική από τις 53 ομάδες θα προκριθούν οι πέντε και η Νότια Αφρική ως διοργανώτρια. Η διαδικασία έχει τρεις γύρους. Στον τρίτο, οι 20 ομάδες σχηματίζουν πέντε γκρουπ από τα οποία θα προκριθούν οι επικεφαλής.

Στην Ασία, από τις 46 ομάδες προκρίνονται τέσσερις ή πέντε. Η διαδικασία έχει πέντε επίπεδα. Στο τελευταίο θα μείνουν 10 ομάδες, οι οποίες σχηματίζουν δύο ομίλους. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται απευθείας και οι δύο τρίτοι δίνουν διπλούς αγώνες για να προκύψει η μία ομάδα που θα δώσει νέους διπλούς αγώνες με τη νικήτρια ομάδα από την Ωκεανία, που είναι η Ν. Ζηλανδία.

Στη Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, από τις 35 ομάδες προκρίνονται τρεις ή τέσσερις. Η διαδικασία έχει τέσσερις φάσεις. Στην τελευταία δημιουργείται ένας όμιλος έξι ομάδων. Οι τρεις πρώτες προκρίνονται και η τέταρτη παίζει διπλούς αγώνες με την πέμπτη της ζώνης της Ν. Αμερικής.

Στη Ν. Αμερική, οι 10 ομάδες παίζουν μεταξύ τους. Οι τέσσερις πρώτες παίρνουν απευθείας πρόκριση και η πέμπτη θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την τέταρτη της ζώνης Νοτίου, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή