ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ημερολόγιο Κυριακής

Ο ΚΑΛΟΣ

Μπλάνκο

Δεν μπορεί να θυμηθεί κανείς ποδοσφαιριστή που να έχει απολαύσει τόσο πολλές αναπροσαρμογές στους όρους του συμβολαίου του όσο ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ. Ερχόμενος από τη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, ο για δύο χρόνια πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα παραμένει βάση στον σχεδιασμό της ενδεκάδας από κάθε προπονητή και εγγύηση για το απλό και εύκολο γκολ. Το ότι δεν έφυγε με 4 εκατομμύρια ευρώ επί Ντέμη, το οφείλει στην ταυτόχρονη παραχώρηση Λυμπερόπουλου…

Ο ΚΑΚΟΣ

Ντιόγο

Δεν κατάλαβε ο Βραζιλιάνος του Ολυμπιακού ότι το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα του είχε προπόνηση. Και δεν πήγε. Το μεγάλο ταλέντο, που στοίχισε μια περιουσία στην ομάδα του Πειραιά, εμφανίζεται εφέτος ζαλισμένο από την αναγνώριση – και «χαμένο στη μετάφραση» της ενδεκάδας του Κετσπάγια.

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Πανθρακικός – Ντουμιτρέσκου

Κακόγουστο σίριαλ με βιαστική αρχή και άγαρμπο τέλος. Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου μακριά από τη βιτρίνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι σπασμένος σε μικρά κομμάτια – ούτε να δει το πρόσωπό του δεν μπορεί, μήπως και το διορθώσει.

Πολυμετοχικότητα

Είναι κοινό μυστικό ότι κάπου έχει «σκοτεινιάσει» το όνειρο της πολυμετοχικότητας στον Παναθηναϊκό κι έχουν αλλάξει οι φιλίες και οι συμμαχίες, που μετατράπηκαν σε αντιπαλότητες και ψυχρότητα.

Κοινός παρονομαστής το οικονομικό – με την πλευρά Τζίγγερ να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ για τις μεταγραφές από τη διοίκηση Πατέρα και φιλικώς προσκείμενα Μέσα να σφυροκοπούν αλύπητα, προσφάτως, επιλογές προσώπων και προπονητή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος που κάποτε υπήρξε φίλος έχει βρεθεί στην απέναντι πλευρά. Στο μέλλον τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εάν η ψυχρότης συνεχιστεί.

Το «κλειδί», άλλωστε, στο πείραμα της πολυμετοχικότητας υπήρξε εξ αρχής η διατήρηση της πλειοψηφίας από την πλευρά των επί 30 χρόνια ιδιοκτητών, δηλαδή της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Την ώρα της κρίσεως, αυτοί θα έχουν το μαχαίρι αυτοί και το πεπόνι.