Για το εισιτήριο στην εξάδα του βόλεϊ

Για το εισιτήριο στην εξάδα του βόλεϊ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «εισιτήριο» για την είσοδο στις έξι καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου διεκδικεί σήμερα (15.00) η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών απέναντι στη Γερμανία, στη Σμύρνη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίζεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία. Με τρεις νίκες, επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας, προκρίθηκε χωρίς ήττα στις «12» της διοργάνωσης. Αήττητες είναι, επίσης, οι Πολωνία, Ρωσία και Βουλγαρία.

«Να παραμείνουμε σεμνοί και ήρεμοι», αυτή ήταν η συμβουλή που έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Καζάζης, στους παίκτες του λίγες ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων της δεύτερης φάσης. Παίκτες και προπονητές έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε μια ιστορική διάκριση για το ελληνικό βόλεϊ. Η ομάδα μας μαζί με την Πολωνία ξεκινούν από θέση ισχύος στον Ε΄ όμιλο. Βασικότεροι διώκτες θα είναι η Ισπανία και η Γαλλία, που ελπίζουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ενώ Γερμανία και Σλοβακία φιλοδοξούν να μπουν στην εξάδα για να εξασφαλίσουν απευθείας την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011. Οι διεθνείς μας με μία νίκη μπαίνουν στην εξάδα, με δύο ή με συνδυασμό αποτελεσμάτων προκρίνονται στους ημιτελικούς.

Τα «πάντσερ»

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετώπισε για πρώτη φορά το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας στο Κύπελλο Ανοιξης του 1990. Από τότε έχουν γίνει 23 αναμετρήσεις και η ελληνική ομάδα μετράει 6 νίκες, έναντι 17 της Γερμανίας. Στο τιμόνι των «πάντσερ» βρίσκεται ο Ραούλ Λοσανό (Αργεντινή), ο οποίος τη σεζόν 2002-03 κάθισε στον πάγκο του Ηρακλή. Η Γερμανία κατέκτησε τον τίτλο στη φετινή ευρωπαϊκή λίγκα και θεωρείται από τις ισχυρές ομάδες του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο «ερυθρόλευκος» πασαδόρος Σιμόν Τίσερ, ο οποίος βρίσκεται σε κόντρα με τον Λοσανό διότι ήθελε μεγαλύτερη άδεια για διακοπές. Μεγάλο «αστέρι» θεωρείται ο διαγώνιος Γιόχεν Σοπς. Αμείβεται με 1,2 εκατ. ευρώ και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος αθλητής. Επίσης, παίζουν ο, γνωστός από την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, Μπγιορν Αντρέ, ο Σεμπάστιαν Σβαρτς, ο πασαδόρος Πάτρικ Στούρβαλντ, οι κεντρικοί Γκεόργκ Βέμπελ, Μαξ Γούνθορ, ο Κρομ και λίμπερο ο Τίλε. Ξεκίνησαν με νίκη επί της Τουρκίας αλλά ηττήθηκαν από Πολωνία και Γαλλία. «Η Γερμανία έχει τη δύναμή της στα άκρα με Αντρέ, Σβαρτς και φυσικά τον Σοπς. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει με τον Τίσερ. Δεν μας πέφτει λόγος. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Θα προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Σοπς, αν βρεθεί στη μέρα του, μπορεί να ισοπεδώσει κάθε ομάδα που βρίσκεται στο δρόμο του. Ο Αντρέ παίζει πολύ καλύτερα απ’ ό, τι στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά είναι καλό ότι τον γνωρίζουμε. Θα ήθελα να έχουμε καλό ρυθμό όπως με την Ισπανία», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Καζάζης.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι γιορτάζουν στη Σμύρνη την απελευθέρωση της πόλης από τους Ελληνες. Η μαρτυρική παραλία έχει γεμίσει τουρκικές σημαίες και γίνονται πρόβες για τη μεγάλη αυριανή παρέλαση. «Και να μη θέλεις να ασχοληθείς, το μυαλό εκεί γυρίζει. Η πόλη σημαίνει πολλά για τον ελληνισμό και φυσικά όλοι εμείς το εισπράττουμε», τόνισε ο προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή