Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΩΝΙΑ. Ο ήλιος της ελληνικής Μακεδονίας ανέτειλε στην… ώρα του και στην πρεμιέρα του 36ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εθνική ομάδα μπάσκετ όχι μόνο διέλυσε τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την ΠΓΔΜ (86-54), αλλά τόνωσε την αυτοπεποίθησή της, εν όψει της δυσκολότερης συνέχειας που θα έχει στο σημερινό παιχνίδι με την Κροατία. Με σοβαρότητα, χωρίς να υποτιμήσει τον υποδεέστερο αντίπαλό της και κυρίως έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει διαφορετικά σχήματα στην περιφέρεια και στις θέσεις των ψηλών, η ελληνική ομάδα επικράτησε πολύ εύκολα, αποδεικνύοντας ότι το άγχος της πρεμιέρας σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ταιριάζει περισσότερο στους αδύναμους. Η Εθνική δεν έγινε… υπερηχητική, επειδή «έριξε» 32 πόντους σε αντιπάλους των οποίων οι περισσότεροι παίκτες είναι στο όριο της… σύνταξης, αλλά τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώτο αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και είχε αμείωτη αξιοπιστία στο στυλ του παιχνιδιού της. Οι διεθνείς δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν στην τύχη του κανέναν τομέα του αγώνα, είτε στην τακτική τους είτε στην ενέργεια που «έβγαλαν» πάνω στο παρκέ είτε στη συγκέντρωση που παρουσίασαν σε άμυνα και επίθεση.

Το ελληνικό καλάθι δέχθηκε 13 πόντους στο α΄ 10λεπτο, εκ των οποίων οι 12 ήταν από τέσσερα τρίποντα της ΠΓΔΜ, 15 πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (28-52) και μόλις 11 στην τρίτη περίοδο, παρά τις συνεχείς αλλαγές του Καζλάουσκας μετά το 10΄ και την εμπιστοσύνη που έδειξε και στους 12 παίκτες του. Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής είχε αναγνώσει, σχεδόν, άριστα τα ατού και το παιχνίδι της ΠΓΔΜ και η πιστή εφαρμογή της «κατασκοπείας» ήρθε από τους παίκτες που απαίτησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των βορείων γειτόνων μας την καθολική αναγνώριση της ανωτερότητάς τους…

ΠΓΔΜ: Β. Στεφάνοφ 3 (1), Μιρακόφσκι 3 (1), Ρ. Στεφάνοφ 2, Στογιανόφσκι 6, Μπαζέφσκι, Τασόφσκι, Τσετσέφσκι 9 (1), Αντιτς 9 (1), Στογιανόφσκι 2, Μάσεϊ 12 (1), Σεμαρτζίσκι 8.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαμπόκης 5 (1), Μπουρούσης 11 (1), Ζήσης 8, Σπανούλης 17, Καλάθης 4, Φώτσης, Πρίντεζης 6, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 3 (1), Κουφός 6, Περπέρογλου 10 (2), Σχορτσιανίτης 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή