«Μούδιασμα» από την τιμωρία Σισέ

«Μούδιασμα» από την τιμωρία Σισέ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αφλογιστία είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον Τζιμπρίλ Σισέ τις τελευταίες μέρες. Τα δίνει όλα μέσα στα παιχνίδια, αλλά γκολ δεν βλέπει ούτε στα φιλικά με ομάδες Β΄ Εθνικής. Εχει να σκοράρει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το βάρος φαίνεται καθαρά στις κινήσεις του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήλθε το περιστατικό στον Βόλο όταν αντέδρασε έντονα στη ρατσιστικού περιεχομένου συμπεριφορά μερίδας των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, ήλθε και η καμπάνα από την UEFA, η οποία τον αφήνει εκτός από τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες λόγω της αποβολής του στη Μαδρίτη. Επειτα απ’ όλα αυτά, μάλλον το μόνο ευχάριστο νέο των τελευταίων ημερών για τον Σισέ είναι ότι θα γίνει πατέρας για τρίτη φορά στη ζωή του!

Για τον πονοκέφαλο της αφλογιστίας είναι λογικό να μην ανησυχεί μόνο ο Σισέ αλλά και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στα πόδια του για να βρουν λύση στο πρόβλημα του γκολ. Θέμα αμφισβήτησης δεν τίθεται. Πέρα από την ανυπομονησία που υπάρχει, τίποτα περισσότερο δεν βαραίνει τις σχέσεις του Γάλλου επιθετικού με τον προπονητή του ή τη διοίκηση της ομάδας. Ο Τεν Κάτε είναι ευχαριστημένος γιατί βλέπει ότι δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και παίρνει στα σοβαρά όλα τα παιχνίδια, άσχετα αν δεν σκοράρει. Είναι ένα φαινόμενο που απαντάται συχνά στην καριέρα των επιθετικών, γι’ αυτό και ο Ολλανδός τεχνικός εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να έλθουν 2-3 μαζεμένα γκολ, που θα «λύσουν» τα πόδια του Σισέ. Από την πλευρά της, η διοίκηση εκτιμά ιδιαίτερα τη συνέπεια του Γάλλου, ο οποίος στις υποχρεώσεις του δεν αντιδρά σαν «βεντέτα». Στα φιλικά της Κέρκυρας και του Βόλου, για παράδειγμα, αντί να ζητήσει άδεια όπως περίμεναν ορισμένοι, έπαιξε χωρίς να γκρινιάξει με συμπαίκτες 17χρονα.

Το θέμα της τιμωρίας του Σισέ προέκυψε χθες και μάλλον ήταν αιφνιδιαστικό ως προς το μέγεθος της ποινής. Οι τρεις αγωνιστικές είναι μια πολύ αυστηρή τιμωρία και δεν την περίμεναν ούτε ο ίδιος ούτε και οι «πράσινοι». Επειτα από σκέψη, χθες το βράδυ αποφασίσθηκε τελικά να γίνει έφεση. Η UEFA ενημερώθηκε ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα κατατεθεί αίτημα για μείωση της ποινής, με το αιτιολογικό ότι το μαρκάρισμα που έφερε την κόκκινη ήταν μεν αντικανονικό, όχι όμως βάναυσο ή αντιαθλητικό. Στόχος είναι να μειωθεί η ποινή σε μία ή έστω δύο αγωνιστικές. Αν η έφεση δεν καρποφορήσει, ο Σισέ θα χάσει όλα τα παιχνίδια του α΄ γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, αρχής γενομένης απ’ αυτό της άλλης Πέμπτης με την Γκαλατασαράι στο ΟΑΚΑ.

Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε και το περιστατικό στον Βόλο, αρχικά με τη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας «φιλάθλων» των γηπεδούχων, αλλά και την οργισμένη αντίδραση του Σισέ πρώτα με το μπουκάλι που «επέστρεψε» στην εξέδρα κι έπειτα λέγοντας πως αν τα ήξερε αυτά, δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. Αν και στην αρχή σκεφτόταν να κάνει καταγγελία στην UEFA, μάλλον θα κινηθεί από κοινού με τον Παναθηναϊκού, με στόχο να προκαλέσει μια συζήτηση που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόθεση της ομάδας είναι να εξεταστεί το θέμα και θεσμικά, ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για το πώς πρέπει να αντιδράσουν αν επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Το ματς ήταν φιλικό, γι’ αυτό και ο Δαλούκας ούτε το διέκοψε ούτε και απέβαλε τον Σισέ. Στα επίσημα, όμως, πρέπει τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα και το περιστατικό αυτό δίνει την αφορμή να ξεκαθαρίσουν.

– Προπόνηση σήμερα, αντί για διήμερο ρεπό, ήταν η τιμωρία του Τεν Κάτε για την κακή εμφάνιση και την ήττα στον Βόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή