Αντέχει και στα δύσκολα η Εθνική

Αντέχει και στα δύσκολα η Εθνική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και οι πιο… άπιστοι φίλοι της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, πρέπει να άρχισαν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική ομάδα που προκρίθηκε, ήδη από χθες, στην φάση των 12 ομάδων του 36ου Ευρωμπάσκετ, από την πρώτη θέση του ομίλου της στο Πόζναν και με τη δεύτερη νίκη της, κόντρα στην Κροατία (76-68). Η Εθνική στα δυο πρώτα παιχνίδια της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όχι μόνο «έκρυψε» πολύ καλά τις απουσίες της, αλλά έπαιξε το πιο ορθολογιστικό μπάσκετ, έχοντας διάρκεια στην απόδοσή της που ήταν και το μεγάλο ερωτηματικό γι’ αυτή την Εθνική ομάδα που δεν έχει χάσει ικμάδα της μαχητικότητας και της σοβαρότητάς της. Η Εθνική «έσπασε» και με ευκολία για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο Ευρωμπάσκετ, το «φράγμα» των 50 πόντων στο τέλος του α’ ημιχρόνου κι αν με αντίπαλο την ΠΓΔΜ, ήταν αναμενόμενο αυτό το επιθετικό επίτευγμα, κόντρα στους εμπειρότερους και δυνατότερους Κροάτες, η εύρυθμη επιθετική λειτουργία πρόσφερε μεγάλη, ψυχολογική άνεση στην ελληνική ομάδα. Ο Μπουρούσης ήταν αλάνθαστος στο πρώτο δεκάλεπτο (12 από τους 20 πόντους της Εθνικής, χωρίς να αστοχήσει σε 3 δίποντα και 2 τρίποντα) και η πιο σοβαρή απειλή για το κροατικό καλάθι, αλλά τα «κλειδιά» για να «ανοίξουν» οι Ελληνες παίκτες, τη διαφορά στο σκορ, ήταν η αμυντική απόδοση του Καλαμπόκη στον Πλάνινιτς και η επιθετική προσφορά του Κουφού. Και μπορεί η επίθεση να ήταν το «παράσημο» της Εθνικής, αλλά η απόδοσή της στην άμυνα, ήταν και πάλι η αρχή όλων των καλών στοιχείων που παρουσίασε χθες. Εξουδετέρωσε τους τρεις πιο επικίνδυνους παίκτες της Κροατίας, όπως ο Πόποβιτς, ο Πλάνινιτς και ο Κους από την περιφέρεια, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός των Κροατών, Γιάσμιν Ρέπεσα, είχε υπερβολικές απαιτήσεις από τον κουρασμένο Βούιτσιτς και τους άλλους ψηλούς παίκτες του. Η Εθνική έπαθε επιθετικό «μπλακ αουτ» στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Κροάτες έπαιξαν ως όφειλαν το τελευταίο χαρτί τους, αλλά η άμυνα «έδεσε» το νικηφόρο αποτέλεσμα, αφού η συγκομιδή, μόλις, έντεκα πόντων, έδωσε τα περισσότερα δικαιώματα για ανατροπή…

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαμπόκης 2, Μπουρούσης 19 (2), Ζήσης 9 (1), Σπανούλης 11 (1), Καλάθης 3, Φώτσης 5, Πρίντεζης 3, Κουφός 10, Περπέρογλου 10 (2), Σχορτσιανίτης 4.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ούκιτς 15 (1), Κους 3, Πόποβιτς 8 (2), Βούισιτς 13 (1), Πρκάτσιν, Ρόζιτς 6 (1), Πλάνινιτς 8, Στόγιτς 3 (1), Λόντσαρ, Μπάνιτς 5, Νίτσεβιτς 2, Κασούν 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή