Διαστάσεις στα ξένα ΜΜΕ παίρνει η υπόθεση με τον Σισέ

Διαστάσεις στα ξένα ΜΜΕ παίρνει η υπόθεση με τον Σισέ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που τα ξένα ΜΜΕ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στον Βόλο ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Κώστας Αντωνίου προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση και να ηρεμήσει τον παίκτη.

«Πιστεύουμε σε εσένα, δεν πρέπει να έχεις άγχος. Δεν σε πήραμε για πέντε παιχνίδια, αλλά για τέσσερα χρόνια. Δεν έχεις ν’ αποδείξεις τίποτα σε κανένα. Ηρέμησε παίξε το παιχνίδι που ξέρεις, μην απαντάς σε προκλήσεις. Σε στηρίζουμε», του είπε χθες στην Παιανία, λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος ο παίκτης έδειξε με τη στάση του ότι δεν ήθελε να τραβήξει το σχοινί στα άκρα. Ωστόσο, το περιστατικό να έχει πάρει διαστάσεις στο εξωτερικό. Πολλά πρακτορεία και ΜΜΕ αναπαράγουν τόσο τις δηλώσεις του Γάλλου επιθετικού μετά το παιχνίδι, όσο και τις σχετικές αναφορές των ελληνικών εφημερίδων.

Δεν είναι μόνο ότι ο Σισέ είναι ένας προβεβλημένος παίκτης και οτιδήποτε τον αφορά, έχει αρκετή δημοσιότητα. Είναι και ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία σε φαινόμενα ρατσισμού, όταν εμφανίζονται στο ποδόσφαιρο, σε σημείο που να προκαλείται θόρυβος με στόχο να αφυπνίζεται η κοινή γνώμη. Ειδικά, η UEFA έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια εδώ και πολλά χρόνια, ούσα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να επέμβει αυτεπάγγελτα.

Τα γαλλικά ΜΜΕ πρόβαλαν πολύ το θέμα και ανέφεραν ότι ο 28χρονος επιθετικός θα κάνει ενέργειες μέσω του μάνατζέρ του με τον οποίο θα μιλούσε σήμερα.

l Το παιχνίδι της… κολοκυθιάς παίζουν το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι τονίζουν ότι η μία πλευρά προσπαθεί να ρίξει στην άλλη το μπαλάκι των καθυστερήσεων για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Τονίζεται δε ότι «ο κ. Σουφλιάς και ο κ. Κακλαμάνης είτε αδυνατούν να ελέγξουν τους συνεργάτες και υφισταμένους τους, είτε αδιαφορούν για τις υποσχέσεις που έχουν δώσει απλόχερα στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή