Με στόχο το αήττητο απέναντι στο Ισραήλ

Με στόχο το αήττητο απέναντι στο Ισραήλ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη θέση του ομίλου της η εθνική σήμερα (20.15) θα βρει απέναντί της το μαχητικό, αλλά ουσιαστικά αδιάφορο Ισραήλ, με μοναδικό στόχο να διατηρήσει το αήττητο στην πρώτη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Αλλωστε, η χθεσινή ήττα (79-82) της ομάδας του Σβι Σερφ από την ΠΓΔΜ απλοποιεί αρκετά την κατάσταση για την ομάδα του Καζλάουσκας.

Οι αναμετρήσεις Ελλάδας – Ισραήλ έχουν γίνει… παράδοση, ιδιαίτερα στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το πρόσημο είναι θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που μετρά ισάριθμες νίκες (δύο φορές στη φάση των ομίλων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Σουηδίας και της Ισπανίας και μία σε νοκ άουτ παιχνίδι στη διοργάνωση της Σερβίας) και το σήμα γνησιότητάς τους είναι η αγωνία που είχαν στην εξέλιξή τους και το σασπένς για τη νίκη.

Το γεγονός είναι ότι οι Ισραηλινοί προέρχονται από δύο παιχνίδια υψηλής κόπωσης και μηδενικού ψυχολογικού κέρδους, αφού μπορεί να δυσκόλεψαν την Κροατία, αλλά ηττήθηκαν από δύο συνεχόμενα καλάθια του Πόποβιτς στις τελευταίες επιθέσεις του αγώνα, ενώ κόντρα στην ΠΓΔΜ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία τους σε ένα ματς – θρίλερ.

Στα 13΄΄ ο Ταμίρ υπέπεσε σε φάουλ στον Αντιτς και ο τελευταίος ευστόχησε και στις δύο βολές, 76-79. Στη συνέχεια, τη λάθος πάσα του Ταμίρ εκμεταλλεύτηκε ο Σοκόλοφ κλέβοντας την μπάλα και ο Χαλπερίν τον σταμάτησε με φάουλ στα 9΄΄ (76-80), αφού ο παίκτης της ΠΓΔΜ ευστόχησε στη μία βολή. Ο Λιμονάντ σημείωσε τρίποντο (79-80) στα 2΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά ο Σοκόλοφ ευστόχησε στη δεύτερη βολή, 79-81. Η λάθος πάσα του Ελιγιάχου, στην επαναφορά, έδωσε το δικαίωμα στον Αντιτς να κερδίσει ακόμα ένα φάουλ σε νεκρό χρόνο και ευστοχώντας στη δεύτερη βολή διαμόρφωσε το τελικό 79-82.

ΙΣΡΑΗΛ (Σβι Σερφ): Ροθ, Μέκελ 1, Λίμοναντ 7 (1), Πνίνι 2, Χαλπερίν 20, Μπουρστάιν 25 (4), Ελιγιάχου 12, Κοζικάρο 4, Γκριν 5, Ταμίρ 3 (1).

ΠΓΔΜ (Γιόβιτσα Αρσιτς): Β. Στεφάνοφ 6, Σοκόλοφ 9, Ρ. Στεφάνοφ 8 (2), Στογιανόφσκι 3 (1), Τασόφσκι 5 (1), Τσετσέφσκι 9 (2), Αντιτς 19 (2), Μάσεϊ 15 (1), Σεμαρτζίσκι 8.

«Είναι ομάδα, η οποία στηρίζεται στη σκληρή της άμυνα και επιπλέον πολύ ευέλικτη, καθώς χρησιμοποιεί διάφορες «ζώνες», εκτός από το μαν του μαν. Εχει, επίσης, πειθαρχία ως ομάδα και όπως γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια, δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι, παλεύει μέχρι το τέλος», υποστήριξε ο συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννης Ελευθεριάδης, που είναι επιφορτισμένος με την «κατασκοπεία» όλων των αντιπάλων της ελληνικής ομάδας και την ανάλυσή τους.

«Βασικοί άξονες στην επίθεση είναι ο Μπερστάιν και ο Ελιγιάχου. Στα συν και το πολύ καλό σκάουτινγκ που έχει, με τους ανθρώπους στον πάγκο να έχουν δουλέψει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελιγιάχου έβαλε 31 πόντους απέναντι στην Κροατία στην πρεμιέρα, καθώς είχαν διαβάσει τις αδυναμίες των ψηλών της αντιπάλου ομάδας και χτύπησαν ακριβώς εκεί, ενώ ο Μπερστάιν σημείωσε 25 πόντους κόντρα στην ΠΓΔΜ. Στα μείον της καταγράφεται η ασταθής απόδοσή της, με «νεκρά» διαστήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή