Να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο

Να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένοι να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 εμφανίζονται ο Οτο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς. Ξέρουν καλά πως με νίκη απόψε στο Κισινάου επί της Μολδαβίας (ώρα έναρξης 21.30, Mega) θα παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης. «Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε τη Μολδαβία και δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι είναι ουραγός στον όμιλο. Αν κερδίσουμε, έχουμε τη δεύτερη θέση στα χέρια και βλέπουμε τι θα γίνει για την πρώτη», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιώργος Καραγκούνης, ένας ποδοσφαιριστής που έχει ταυτιστεί όσο λίγοι με την εθνική ομάδα. Ο διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Μπορεί να μη βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας λόγω της απουσίας του τον τελευταίο καιρό, πιθανότατα όμως ο Οτο Ρεχάγκελ θα του εμπιστευθεί μία θέση στην ενδεκάδα. «Πρέπει να ξεχάσουμε την Ελβετία. Και θα το κάνουμε αυτό μόνο αν νικήσουμε τη Μολδαβία. Πολλοί νομίζουν ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα και θα παίξουμε με ψυχή και μυαλό. Δεν θα μας χαρίσουν τίποτα. Πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε κοντά στην πρόκριση», δήλωσε χθες ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Προσανατολίζεται να επαναφέρει το αγαπημένο του σύστημα, 4-3-3. Το κενό του τιμωρημένου Λουκά Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται ο πάρει ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ο οποίος άλλωστε έπαιξε στη θέση αυτή στην Ελβετία, μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ξανά ο Σπυρόπουλος, που είχε εξαιρετική παρουσία στη Βασιλεία. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος, με έναν εκ των Μόρα ή Παπασταθόπουλου. Στη μεσαία γραμμή, πλην του Καραγκούνη, ο Γερμανός προπονητής πιθανότατα θα έχει τον Κατσουράνη με τον Τζιόλη, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Χαριστέας, Αμανατίδης με έναν εκ των Σαμαρά ή Γκέκα, με τον επιθετικό της Σέλτικ να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Φυσικά, τερματοφύλακας θα είναι ξανά ο Κώστας Χαλκιάς.

Οι διεθνείς προπονήθηκαν χθες το βράδυ στο γήπεδο της Ζίμπρου, όπου σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας με τους βαθμολογικά αδιάφορους Μολδαβούς, καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς.

Στη Λεττονία κρίνονται πολλά

Με το μυαλό στη Ρίγα θα είναι οι διεθνείς μας, όπου η Λεττονία θα υποδεχθεί την Ελβετία, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά στον όμιλό μας. Οι γηπεδούχοι διεκδικούν την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πιάσουν τους Ελβετούς -και πιθανότατα την Ελλάδα αν νικήσει στη Μολδαβία- στην πρώτη θέση. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Οτμαρ Χίτσφελντ, με την ψυχολογία στο ζενίθ μετά τη νίκη με 2-0 επί της Εθνικής μας, θα παραταχθούν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν, έτσι ώστε να παραμείνουν επικεφαλής του ομίλου. Στον τρίτο αγώνα της ημέρας για τον 2ο όμιλο, το Ισραήλ φιλοξενεί το Λουξεμβούργο, σε μία αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή