Σήμερα με τη Γαλλία η Εθνική βόλεϊ

Σήμερα με τη Γαλλία η Εθνική βόλεϊ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πολλά ατομικά λάθη ήταν η βασική αιτία της ήττας της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών από τη Γερμανία με 1-3 (14-25, 31-33, 25-21, 21-25), στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «12» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Σμύρνη). Τα λάθη βάρυναν το αποτέλεσμα από το πρώτο σετ, έστω κι αν οι διεθνείς μας διεκδίκησαν με πάθος τα υπόλοιπα και απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν και κάτι καλύτερο. Σήμερα, η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία (20.00) και χρειάζεται τη νίκη για να πλασαριστεί στην εξάδα.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν οι Ελληνες διεθνείς, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να φτάσουν εύκολα στην επικράτηση. «Κλειδί» για τον αγώνα θεωρείται το 2ο σετ, όπου οι διεθνείς μας βελτίωσαν την υποδοχή και έφτασαν να προηγηθούν με 21-18, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης στα κρίσιμα σημεία βοήθησε τα «πάντσερ» να φτάσουν στο 2-0. Στο τρίτο, η είσοδος του Πανταλέοντα δυνάμωσε το μπλοκ και με καλή άμυνα η Εθνική επικράτησε με 25-21. Το σετ, στη συνέχεια της διοργάνωσης μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, εάν υπάρξουν ισοβαθμίες. Η ελληνική κυριαρχία συνεχίστηκε στο 4ο σετ μέχρι το 14-13. Στη συνέχεια, το ισχυρό γερμανικό μπλοκ δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να ισοφαρίσει και να οδηγήσει την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισαν ο Χριστοφιδέλης, ο Μπάεφ και ο Πανταλέων στο 3ο σετ.

«Σε αυτή τη φάση τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Οι Γερμανοί ήταν οργανωμένοι με καλό μπλοκ, ενώ μας έβγαλαν από το φιλέ. Καθοριστικό σημείο, το δεύτερο σετ, όπου έγινε μεγάλη μάχη. Ακόμα δεν κρίθηκε τίποτα. Εχουμε δύο παιχνίδια. Είναι δύσκολα, αλλά και ανοικτά. Εχουμε πετύχει τον αρχικό στόχο, αλλά θέλουμε το κάτι παραπάνω», δήλωσε ο προπονητής, Δημήτρης Καζάζης, και αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα πρόσθεσε: «Το παιχνίδι με τους Γάλλους θα είναι δύσκολο. Εχουν πολύ καλή άμυνα».

Αισιόδοξος για τη συνέχεια είναι ο Σωτήρης Πανταλέων: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι, υπάρχουν καλές και κακές στιγμές για όλες τις ομάδες. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι κάναμε πολλά ατομικά λάθη, που αν τα αποφύγουμε, θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν παίξαμε άσχημα, απλά μας στοίχισαν τα λάθη. Δεν είναι καταδικαστική η ήττα», ενώ ο αρχηγός, Νίκος Ρουμελιώτης, τόνισε: «Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να κάνουμε μια νίκη για να πάμε εξάδα, και όχι μετάλλια και κούπες. Ηρθαμε να παλέψουμε παιχνίδι με παιχνίδι, τα μυαλά μας είναι μέσα στο κεφάλι μας».

Η σημερινή αντίπαλος της Εθνικής, η Γαλλία, έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια (3 ασημένια, 2 χάλκινα) σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με τους «τρικολόρε» παίζει ο Γκιλιάμ Σαμικά, ο οποίος τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή