Σπανούλης: Εχουμε γυρίσει γρήγορα τον διακόπτη…

Σπανούλης: Εχουμε γυρίσει γρήγορα τον διακόπτη…

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπληκτος από την απόδοση της Εθνικής ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Ευρωμπάσκετ είναι ακόμα και ο Βασίλης Σπανούλης, όπως ομολόγησε στη μεικτή ζώνη, όταν έκανε τον πρώτο απολογισμό των δύο νικών που έστειλαν την ελληνική ομάδα με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία των τεσσάρων βαθμών στον νέο όμιλο που θα συγκροτηθεί στο Μπιτγκότζ, μαζί με τις τρεις πρώτες ομάδες του β΄ ομίλου.

«Εχουμε εκπλαγεί κι εμείς με το μπάσκετ που αποδίδουμε. Παίξαμε φανταστικά στο πρώτο ημίχρονο, ψάξαμε τον αμαρκάριστο παίκτη για το τελικό σουτ και μπορεί να χάσαμε την ενέργειά μας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτά συμβαίνουν σε ομάδες που είναι πολύ πιο δουλεμένες από την Ελλάδα» είπε ο «V-Span» και συνέχισε:

«Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα και μην ξεχνάτε ότι «χτιζόμαστε» από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εχουμε δείξει δυνατό χαρακτήρα και δεν υπάρχουν ατομισμοί στην ομάδα. Το βασικότερο είναι ότι έχουμε γυρίσει γρήγορα τον… διακόπτη μας και κοιτάμε μπροστά».

Στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας, δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί για τις δύο πρώτες νίκες και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, εκτός των «μπράβο» που είπε ο Καζλάουσκας στους διεθνείς παίκτες για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την ΠΓΔΜ και την Κροατία.

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, αλλά χάσαμε την ταχύτητά μας στο δεύτερο. Η ψυχολογία μας γίνεται δυνατότερη, αν και εμείς ξέρουμε τις δυνατότητές μας, αλλά και κάποιες αδυναμίες από την προετοιμασία που δεν είχαμε πολύ χρόνο», τόνισε ο Λιθουανός τεχνικός, ενώ η συνολική εκτίμηση των διεθνών παικτών είναι ότι ο όμιλος του Πόζναν ήταν δύσκολος, αλλά η Εθνική ήταν η καλύτερη ομάδα και η απόδοσή της ήταν η πειστικότερη, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία η σημερινή αναμέτρηση με το αποκλεισμένο Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή