Γερμανία, Ρωσία και Γαλλία στον δρόμο της Ελλάδας

Γερμανία, Ρωσία και Γαλλία στον δρόμο της Ελλάδας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φάση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την εθνική Ελλάδος, η οποία από αύριο μπαίνει σε πραγματικούς ρυθμούς Ευρωμπάσκετ. Ως επικεφαλής του Ε΄ ομίλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Γερμανία, Ρωσία και Γαλλία, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του αύριο απέναντι στους Γερμανούς.

Η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν παρουσιάζεται επηρεασμένη από την απουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι, καθώς πλέον καλούνται όλοι να παίξουν για… όλους και όχι για έναν, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Οι Γερμανοί πέρασαν στην επόμενη φάση, παίζοντας με τη φωτιά, αφού χθες ηττήθηκαν από τους Λεττονούς με 68-62, κινδυνεύοντας στην τριπλή ισοβαθμία, μαζί και με τη Ρωσία, να μείνουν εκτός διοργάνωσης. Το επιθετικό βάρος, πλέον, έχει πέσει στον Χένριχ Γιαν Γιάγκλα, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει -όσο μπορεί- το μεγάλο κενό του σπουδαίου Νοβίτσκι, αλλά και αυτό του Κρις Κέιμαν.

Επόμενος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μετά τη Γερμανία, θα είναι την Κυριακή, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία. Μία ομάδα ιδιαίτερα αποδυναμωμένη χωρίς τους Κιριλένκο και Χόλντεν, η οποία μοιάζει να μην έχει υψηλές βλέψεις στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Η υπεράσπιση του στέμματός της, που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στην Ισπανία, θεωρείται ανέφικτος στόχος και ταβάνι των Ρώσων, μοιάζει η πρόκριση στην εξάδα, που δίνει μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Εθνική Ελλάδος θα δώσει με τη Γαλλία το διαφαινόμενο ντέρμπι του ομίλου. Οι «τρικολόρ» βασίζονται για ακόμη μία φορά στον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έχει για συμπαραστάτες του τους Τουριάφ, Πιετρούς και Μπορίς Ντιάο. Οι Γάλλοι μπορεί να μη λογίζονται ως το φόβητρο της διοργάνωσης, αλλά με την παρουσία τους στην πρώτη φάση έδειξαν πως έχουν σταθερή απόδοση, βασιζόμενοι στα αθλητικά τους προσόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή