Νέος υγιεινός περίπατος απέναντι και στο Ισραήλ

Νέος υγιεινός περίπατος απέναντι και στο Ισραήλ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική «κουβαλά» από το Πόζναν τις καλύτερες αναμνήσεις από τις τρεις πρώτες ημέρες του Ευρωμπάσκετ (νίκησε 106-80 και το Ισραήλ) και αύριο (19.15), κόντρα στη Γερμανία, θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία της στο Μπιντγκότζ.

Η Εθνική άργησε να βρει σταθερό ρυθμό στο α΄ ημίχρονο, εξαιτίας της νέας και… «άγνωστης» πεντάδας. Ο Καλάθης στη θέση του πλέι μέικερ, ο Καλαμπόκης σε ρόλο σούτινγκ γκαρντ, ο Καϊμακόγλου στο «3» και οι Κουφός και Σχορτσιανίτης να εναλλάσσονται στη θέση του σέντερ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν χάλασε τη «συνταγή» της επίθεσης που ξεπερνά εύκολα τους 50 πόντους (56-42). Οσες φορές ο τεχνικός της Εθνικής σήκωσε τα χέρια του από τον πάγκο για να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες ήταν για την αμυντική ολιγωρία τους σε κάποια διαστήματα του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαμπόκης 14, Ζήσης 6, Σπανούλης 18, Καλάθης 5, Φώτσης 16, Πρίντεζης 8, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 6, Σχορτσιανίτης 16.

Η άνετη πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στη φάση των «12» του Ευρωμπάσκετ δεν προκάλεσε υπερβολικό ενθουσιασμό στα συμπεράσματα των διεθνών παικτών, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Στην καθολική παραδοχή που υπήρξε στο Πόζναν πως η ελληνική ομάδα απέδωσε το καλύτερο μπάσκετ, ο Νίκος Ζήσης ανέλυσε τρία θετικά στοιχεία: «Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλό μοίρασμα για το ελεύθερο σουτ, χωρίς εγωισμούς. Η άμυνα ήταν η αρχή όλων των καλών και, τρίτον, ήταν όφελος γι’ αυτή τη νέα ομάδα ότι δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν οι Κροάτες μας απείλησαν. Ομως, είναι πολύ νωρίς ακόμα». Για τον Σχορτσιανίτη, αυτή η Εθνική έμαθε από τις αγχωτικές αρχές στις προηγούμενες διοργανώσεις και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. «Πατήσαμε… γκάζι αμέσως και επειδή ξέραμε τις απουσίες μας, παίξαμε σαν μην τις είχαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή